Honda I have an Insight best of the best

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pasti Rakan Blogger masih ingat lagi dengan pengalaman terbaik aku test drive kereta mesra alam Honda Insight yang sememangnya The Power of Dream. Kepada yang belum baca boleh terjah ke entri “Honda Insight Test Drive“. Selain test drive kami 15 Blogger Malaysia diajar cara mengendalikan kereta yang betul untuk mendapatkan kuasa pemanduan yang paling optimum dan mesra alam. Selain dapat memandu kereta Honda Insight, makan di hotel dan restoran 5 bintang dan stay di hotel 5 bintang, berbagai hadiah disediakan dengan tugasan mudah yang perlu di selesaikan.

20120216-094642.jpg

Aku, Nik dan Rebecca menang uji minda dan dapat hadiah USD Flash Drive 32GB dan seperti semua tahu Kak Jie dan Fazreen menang Canon ixus Compact Camera. Ada dua lagi hadiah menjadi rebutan semua Blogger iaitu iPad 2 untuk entri terbaik dan Canon ixus untuk gambar terbaik. Honda Malaysia baru email keputusan. Tahniah kepada Rebecca menang iPad 2 untuk entri terbaik memang layak benar bila baca entri yang detail dengan gambar-gambar menarik. Tahniah juga kepada Mike Yip menang Canon ixus Compact Camera untuk gambar paling menarik, gambar tu simple je tapi kena dengan konsep Honda Insight yang mesra alam .. heee kenapa lah aku tak terfikir.

Honda Insight

Kalau tidak hari ini pasti suatu hari kita perlu berubah kepada Kereta Hybrid sebelum dunia lebih tercemar walaupun sebenarnya telah tercemar akibat tangan-tangan jahat manusia itu sendiri.

Firman ALLAH SWT Surah Al-Baqarah ayat 11 -13 yang maksudnya : “Dan apabila dikatakan kepada mereka, janganlah kamu membuat kerosakan di muka bumi, mereka menjawab, “Sesungguhnya kami orang-orang yang mengadakan perbaikan”. Ingatlah, sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang membuat kerosakan, tetapi mereka tidak sedar. Apabila dikatakan kepada mereka “Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang lain telah beriman”, mereka menjawab: “Akan berimankah kami sebagaimana orang- orang yang bodoh itu telah beriman?” Ingatlah, sesungguhnya merekalah orang- orang yang bodoh, tetapi mereka tidak tahu.”.


Spread the love

60 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!