Honda I have an Insight best of the best

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pasti Rakan Blogger masih ingat lagi dengan pengalaman terbaik aku test drive kereta mesra alam Honda Insight yang sememangnya The Power of Dream. Kepada yang belum baca boleh terjah ke entri “Honda Insight Test Drive“. Selain test drive kami 15 Blogger Malaysia diajar cara mengendalikan kereta yang betul untuk mendapatkan kuasa pemanduan yang paling optimum dan mesra alam. Selain dapat memandu kereta Honda Insight, makan di hotel dan restoran 5 bintang dan stay di hotel 5 bintang, berbagai hadiah disediakan dengan tugasan mudah yang perlu di selesaikan.

20120216-094642.jpg

Aku, Nik dan Rebecca menang uji minda dan dapat hadiah USD Flash Drive 32GB dan seperti semua tahu Kak Jie dan Fazreen menang Canon ixus Compact Camera. Ada dua lagi hadiah menjadi rebutan semua Blogger iaitu iPad 2 untuk entri terbaik dan Canon ixus untuk gambar terbaik. Honda Malaysia baru email keputusan. Tahniah kepada Rebecca menang iPad 2 untuk entri terbaik memang layak benar bila baca entri yang detail dengan gambar-gambar menarik. Tahniah juga kepada Mike Yip menang Canon ixus Compact Camera untuk gambar paling menarik, gambar tu simple je tapi kena dengan konsep Honda Insight yang mesra alam .. heee kenapa lah aku tak terfikir.

Honda Insight

Kalau tidak hari ini pasti suatu hari kita perlu berubah kepada Kereta Hybrid sebelum dunia lebih tercemar walaupun sebenarnya telah tercemar akibat tangan-tangan jahat manusia itu sendiri.

Firman ALLAH SWT Surah Al-Baqarah ayat 11 -13 yang maksudnya : “Dan apabila dikatakan kepada mereka, janganlah kamu membuat kerosakan di muka bumi, mereka menjawab, “Sesungguhnya kami orang-orang yang mengadakan perbaikan”. Ingatlah, sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang membuat kerosakan, tetapi mereka tidak sedar. Apabila dikatakan kepada mereka “Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang lain telah beriman”, mereka menjawab: “Akan berimankah kami sebagaimana orang- orang yang bodoh itu telah beriman?” Ingatlah, sesungguhnya merekalah orang- orang yang bodoh, tetapi mereka tidak tahu.”.

---

  1. Sayangnya di Indonesia banyak yang tidak berminat dengan merk Honda karena suku cadangnya sangat mahal.
    Entri terbaru Bang Iwan – Prediksi Skor Liverpool Vs Chelsea | Final Piala FA 2012My Profile

  2. Bener cantik banget nich mobil, Honda memang hebat.
    Entri terbaru Ibang S R – Graco Snugride Infant Car SeatMy Profile

  3. honda mmg best…
    Entri terbaru Nana – Petanda Anggota Badan BerdenyutMy Profile

  4. green car concept for better environment and future.
    Entri terbaru incik – 18 petua badan langsing cara NeelofaMy Profile

  5. sokong kenderaan mesra alam untuk kurangkan pencemaran yang semakin berleluasa
    Entri terbaru incik – Kebakaran api vs Pemadam apiMy Profile

  6. Hanya mampu melihat saja, nak beli tak mampu, hanya pakai proton saga buruk je!!
    Entri terbaru sensasi2020 – Gambar DenaiHati Terbaru Tanda Sokongan Pada Rakan Yang Paling Cool DenaiHati "Hidupkan Untuk Memberi".My Profile

  7. Esok jugak aku gi beli…. hehehehhe (Macam nak pegi beli goreng pisang jer plak). Sebut jer kat mulut terus nak beli
    Entri terbaru Sobri Mansor – Video pilihan aku #1My Profile

  8. mengetahui cara berkendara yang baik memang sangat penting
    Entri terbaru obat herbal kanker prostat – Obat herbal strokeMy Profile

  9. wahh …

    insyaAllah ade rezeki nk ajak suami pakai kereta hybrid lepas ni…tp syg nye xde yg MPV ker … kami ni ramai …
    Entri terbaru Ummi Hanie – Kuruskan badan dengan produk homeopatiMy Profile

  10. semoga ada rezeki saya nak pakai honda suatu masa nanti
    Entri terbaru lin azlina – TOPAP RM5 JAWAB SURVEYMy Profile

  11. saya sokong green product!
    Entri terbaru incik – Fakta yang MESTI anda ambil tahuMy Profile