Dialog orang kaya dan orang kurang kaya

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, aku tertarik dengan tulis di wall Facebook teman hebat smartlady yang juga seorang toke tudung dan toke emas. Beliau telah merakamkam dialog dua orang pelanggan untuk kita jadikan pengajaran.

Pemanggil 1 – “Kak saya baru beli 5 jongkong emas semlm, setiap satu 10 gram, u boleh jumpa i dan terang smartgold tak, u nak ke tak nak, kalau tak nak just forget it…!

Pemanggil 2 – “Kak saya ni adalah duit sikit kalau nak beli sekilo gold bar mcm mana yer, boleh saya jumpa kakak to know further tak, kakak ada masa tak?

Inilah warna-warni manusia ciptaan Allah SWT. Memang ramai manusia yang lebih sudu dari kuah. Apa agaknya komen teman-teman setelah baca dialog ini?

Minat nak beli tudung dan emas sila ke Facebook Smartlady.

[ad#nuffnang336]

---

  1. biasa lah ada yg kaya dan miskin…ada yg sombong dan ada yg merendah diri…..tapi kena beringat lah…yg kaya tak semestinya terus kaya……..
    Entri terbaru hafizal – Segmen Ben Ashaari | Kau berani kritik blog aku tak ???My Profile

  2. mengapa musti ada perbedaan strata kehidupan?
    Entri terbaru be4rt – Pameran Seni Rupa UPRISINGMy Profile

  3. Ragam kehidupan.. agar kita belajar mengenal bermacam jenis orang. rambut sama hitam, hati lain2..

  4. 5 jongkong??? isk isk isk..
    Entri terbaru fiqa – Aku Sibuk Di Hari Penamaan CalonMy Profile

  5. bilalah agaknya dapat beli sekilo tu..
    Entri terbaru ariffshah – Kehidupan Di Celah Bandar Moscow Siri 18 – Orang MyanmarMy Profile

  6. yg sekilo.rilek je :p
    Entri terbaru aizuddin – Saya Mahu Trafik Blog Dari TwitterMy Profile

  7. x berapa suka dialog cmni -.-

  8. ha3.. kelakor la.. cakap eksyen je lelebih..
    Entri terbaru amirnawawi – Nak Kawin!! Tips-tips untuk Si IsteriMy Profile

  9. ehehehe saya ni beli beras pun nak fikir dua tiga kali
    Entri terbaru Norasikin – Mengunjungi Jom Heboh – Apa yang adaMy Profile

  10. hamba Allah says:

    kelakar je dialog tu, haha

Artikel pilihan...close