Melancong tempat menarik di Malaysia

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, melancong sudah menjadi satu budaya dikalangan rakyat Malaysia. Pantang cuti je selain balik kampung ziarah orang tua pasti lokasi pelancongan akan menjadi tumpuan warga Malaysia. Strategi Kerajaan memberi cuti pada hari Sabtu yang bermula beberapa tahun lepas menambah semarak lagi budaya bercuti dalam negara.

Cuti-cuti Malaysia bukan sekadar mengeratkan hubungan kekeluargaan tetapi dapat juga mengerakan ekonomi negara melalui industri hospitaliti dan industri peruncitan. Industri pelancongan yang semakin rancak telah melahirkan ramai Travel Blogger seperti Denai.myRayyan Haries, Pen Merah, Faizal Fredley, Jardness dan ramai lagi. Tahniah juga kepada Rakan Blogger yang telah diberi kepercayaan syarikat penerbangan dan agensi pelancongan dengan menghantar mereka ke lokasi pelancongan bukan sahaja dalam Malaysia malah ada yang terbang ke luar negara.

KLIK UTK TEMPAHAN HOTEL SECARA ONLINE UNTUK DISKAUN SEHINGGA 60%

Blog Denaihati yang menjadikan travel sebagai satu niche juga mendapat tempias daripada kerancakan industri pelancongan dalam dan luar negara. Boleh dikatakan setiap hari ada sahaja trafik organik yang masuk menjadi informasi terkini lokasi pelancongan menarik di Malaysia berdasarkan beberapa entri pelancongan yang telah dikongsikan sebelum ini.

Berikut adalah antara tempat pelancongan di Malaysia yang sentiasa menjadi perhatian :

Tempat Menarik di Cameron Highlands
Artikel nombor 1 · Artikel Nombor 2 »

(gunakan navigasi untuk melihat semua senarai dan klik gambar untuk membaca entri)


Spread the love

104 Comments

  1. rosyam noor pernah cakap dekat tv yang bercuti di malaysia lebih baik dari luar negara. kalau luar negara untuk shopping je. tapi kat malaysia kita boleh mendalami keindahan yang ada disini. selain dapat menjimatkan duit.
    Curahan rasa wawaabdulhadi @ ..PRELOVED GIVEAWAYMy Profile

  2. melaysia memang kaya dengan tmbuhan semulajadi. dan banyak tempat yang menarik di malaysia sama ada di laut mahupun di darat. bercuti di malaysia, dapat menjimatkan bajet kita dan menghayati keindahan semulajadi Allah SWT
    Curahan rasa wawaabdulhadi @ ..PRELOVED GIVEAWAYMy Profile

  3. kalau dilihat, malaysia banyak mempunyai tempat menarik yang belum kita ketahui. tapi rata-rata orang malaysia tidak pernah ingin ambil tahu tentang keindahan yang ada di malaysia. mereka lebih gemar pergi ke luar negara
    Curahan rasa wawaabdulhadi @ ..PRELOVED GIVEAWAYMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!