Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Contest Qurban di Kemboja

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, terima kasih kepada eQurban.com yang sudi memilih denaihati sebagai platform untuk berkongsi rezeki dengan teman-teman blogger. eQurban.com adalah sebuah syarikat Malaysia yang menyediakan khidmat qurban lembu di Kemboja sempena Hari Raya Aidiladha. Keunikan eQurban berbanding syarikat lain kerana lembu yang disediakan adalah ternakan usahasama eQurban dengan Koperasi Muslim Kemboja. Harga untuk satu bahagian qurban juga sangat kompetitif iaitu hanya RM230 untuk sebahagian. Setiap peserta qurban akan mendapat sijil setelah qurban disempurnakan dan kepada yang berminat untuk melihat proses qurban juga boleh diuruskan.

Ladang lembu usahasama eQurban dengan Koperasi Muslim Kemboja

Dengan semangat Hidup Untuk Memberi, sempena musim hari raya qurban tahun ini, eQurban.com bermurah hati menganjurkan Contest Qurban di Kemboja. Kepada blogger yang berminat mudah sahaja. Anda hanya perlu membuat satu entri Promosi Qurban di Kemboja kemudian tinggalkan link tersebut di ruangan komen dan share kan di http://www.facebook.com/pages/Denaihaticom/131306343566283. Mudahkan.

Apa hadiahnya?? Hadiah Qurban di Kemboja adalah 7 bahagian lembu bernilai RM230 untuk setiap bahagian disediakan kepada 7 pemenang makanya setiap pemenang akan mendapat 1 bahagian qurban. Blogger boleh buat entri di lebih satu blog tetapi hadiah hanya layak untuk seorang blogger untuk satu bahagian sahaja.

Bagaimana pemenang dikira tu?? 7 blogger yang mendapat klik LIKE tertinggi di http://www.facebook.com/pages/Denaihaticom/131306343566283 akan dikira sebagai pemenang contest Qurban di Kemboja.

Siapa yang layak untuk join?? Semua blogger Islam yang berada di atas muka bumi Allah.

Tarikh tutup : Contest Qurban di Kemboja akan ditutup secara rasmi pada 11.59pm 19/10/2010.

Pertanyaan : Boleh bertanya terus melalui ruang komen, twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru. Kepada yang hendak terus menempah qurban sila terus ke eQurban.com. Infaq baju terpakai juga diterima.

Daripada Aisyah r.a Nabi Muhammad s.a.w. telah bersabda yang bermaksud: “Tiada suatu amalan yang dilakukan oleh manusia pada Hari Raya Qurban, yang lebih dicintai Allah selain daripada menyembelih haiwan qurban. Sesungguhnya haiwan qurban itu pada hari kiamat kelak akan datang berserta dengan tanduk-tanduknya, bulu-bulunya dan kuku-kukunya, dan sesungguhnya sebelum darah qurban itu menyentuh tanah, ia (pahalanya) telah diterima disisi Allah, maka beruntunglah kamu semua dengan (pahala) qurban itu.”(Riwayat al-Tarmuzi, Ibnu Majah dan al-Hakim)

[ad#nuffnang336]

---

  1. “ Barangsiapa yang mempunyai kesempatan (mampu berqurban), lalu tidak melakukannya, maka janganlah ia mendekati tempat kami salat. “ (H.R.Muslim). Artinya, sudah di cap diluar ummatnya.

    • untuk membuktikan nilai takwa dan kemanusiaan yang terlindung didalam jiwa kita, yang maka tiada lain kecuali kita harus kobarkan revitalisasi kemanusiaan, yang sudah mulai redup.
      Entri terbaru Bang Iwan – 82 tahun SUMPAH PEMUDAMy Profile

      • Menurut Nabi SAW “Apa yang kamu makan habis ke belakang, apa yang kamu pakai, habis terkubur ke dalam tanah, dan hanya yang kamu berikan kepada saudaramu (yang miskin), itulah yang abadi.(HR.Muslim). Semoga Allah tetap memberikan taufik untuk berqurban.(Amin).

  2. sebuah kontes yang sangat mulia, kembali diadakan disini
    Entri terbaru munir ardi – Nurani Dimanakah kiniMy Profile

  3. Salam,
    Qur’ban sebegini dah lama mereka anjurkan dan mendapat sambutan hangat. bagus sangatlah kalau mereka anjurkan kontes, maklumat akan tersebar dengan meluas.

    Kat malaysia ni, daging kurban macam dah berlebihan. Apa salahnya kurban di negara lain yang lebih memerlukan.
    Entri terbaru Anyss – Mengapa Aku Tak Tulis Tentang Pembunuhan Kejam Arwah SosilawatiMy Profile

  4. nak juga try…tp tunggu idea tumbuh melata dulu…nak update entry pon bercinta…huhuhuu…
    Entri terbaru intankuterpilih – si macho gunting rambutMy Profile

  5. camtu laa.. belajar sendiri.. tak sama dengan berguru..

  6. Memang pakej korban yg sangat berpatutan!
    Entri terbaru aidilx – PenantianMy Profile

  7. terbaik…terus rasa berminat nak join contest ni..akan diusahakan nanti :D

  8. wah kontes lg ni…terasa ingin join tp…mls la pulak nk buat entri kontes…ekekeke
    Entri terbaru eryati – Aku di SINDIR Oleh seorang MAKCIKMy Profile

Trackbacks

  1. Terima Kasih Dan Semoga Terus Diberkati | Ideas.Think.Share says:

    […] selain terima kasih dan semoga terus diberkati kepada e-qurban.com yang menganjurkan contest Peluang Qurban Percuma Di Kemboja tempohari dan denaihati.com sebagai platform untuk contest berkenaan. Senarai pemenang contest […]

  2. Peluang Qurban Percuma Di Kemboja | Ideas.Think.Share says:

    […] Tarikh 10 Zulhijjah 1431 Hijriah di jadualkan bersamaan dengan 17 November 2010 iaitu pada hari Rabu. Sempena menyambut dan meraikan kedatangan hari raya Aidil Adha yang penuh keberkatan, keampunan dan rahmat ini blog ini ingin mengambil peluang untuk berkongsi peluang qurban percuma di kemboja yang dianjurkan oleh rakan blogger di denaihati.com. Blog yang sentiasa berkonsepkan ‘hidup untuk memberi’ tersebut membuka peluang kepada mereka yang berminat untuk menyertai Contest Qurban di Kemboja. […]

  3. Contest Qurban di Kemboja | Denaihati…

    Keunikan eQurban berbanding syarikat lain kerana lembu yang disediakan adalah ternakan usahasama eQurban dengan Koperasi Muslim Kemboja. Harga untuk satu bahagian qurban juga sangat kompetitif iaitu hanya RM230 untuk sebahagian. Setiap peserta qurban a…

Artikel pilihan...close