Arsenal vs Manchester United BPL 2012/13

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dah lama tak update kisah pasukan kesayangan aku Arsenal bukanlah kecewa. Prestasi Arsenal diakhir musim memang bagus sehingga meletakkan antara pasukan yang bakal layak untuk Champions League 2013/14. Arsenal masih bersaing sengit dengan Chelsea dan Tottenham untuk kedudukan ke tiga dan ke empat BPL 2012/13.

Tiga perlawana tak sempat nak buat coverage. Perlawanan pertama BPL 2012/13 Week 33 Arsenal menewaskan Norwich 3 – 1 dengan jaringan menarik Arteta, Giroud dan Podolski. Perlawanan kedua BPL 2012/13 Week 34 Arsenal menewaskan Fulham 1 – 0 hasil jaringan Mertesacker dan perlawanan ketiga Arsenal seri 0 – 0 ketika bertemu Everton untuk perlawan week 29 yang tertangguh. Sayang Arsenal hanya seri dengan Everton kalaulah menang sudah pasti dapat mengukuhkan kedudukan berbanding Tottenham dan Chelsea.

Perlawanan minggu ini Arsenal vs Manchester United adalah perlawanan paling penting yang akan menentukan kedudukan Arsenal keseluruhan untuk BPL 2012/13. Kajayaan Arsenal menewaskan Manchester United pasti memberi kelebihan untuk menduduki tangga ke tiga atau ke empat BPL memandangkan pada week 37 Tottenham akan bertemu dengan Chelsea jadi sudah pasti kedua pasukan akan bertarung habis-habisan. Chelsea juga akan bertemu dua pasukan kuat Manchester United dan Everton untuk baki perlawanan.

Arsenal vs Mancehster United

Manchester United telah disahkan sebagai juara BPL 2012/13 setelah berjaya menewaskan Aston Villa dengan tiga jaringan cantik ex-Arsenal Van Persie. Baki empat perlawan MU sudah tidak boleh mengubah apa-apa kedudukan untuk mereka tetapi penting untuk lawan. Arsenal perlu menang jadi apalah salahnya kalau MU bagi je Arsenal menang heeeeee.

Tarikh perlawanan Arsenal vs Manchester United : 28/4/13 jam 11.00 pm (waktu Malaysia)

Keputusan Arsenal vs Manchester United : 1 – 1

Video Jaringa Walcott

Harap-harap minggu ini Swansea dapat menewaskan Chelsea yang sedang kepenatan setelah menewaskan Basel 2 – 1 untuk Europe League dan Wigan menewaskan Tottenham untuk keluar dari zone menyinkiran.

Keputusan Wigan vs Tottenham : 2 – 2

Keputusan Chelsea vs Swansea : 2 – 0


Spread the love

115 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!