Arsenal vs Tottenham EPL 2012/13 Week #12

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, keputusan seri 3 – 3 Arsenal vs Fulham tidak mengembirakan Arsenal Fan. Arsenal telah mendahului Fulham 2 – 0 sebelum kelemahan pertahanan telah menyebabkan Fulham bangkit dan menjaringkan tiga gol. Sebelum ini Arsenal juga telah mendahului FC Schalke 2 – 0 tetapi berakhir dengan keputusan seri 2 – 2.

Arsenal vs Tottenham

Arsenal mempunyai pemain yang baik untuk semua posisi tetapi pemain yang baik sahaja tidak menjanjikan kejayaan. Arsene Wenger mempunyai tugas berat untuk menyatukan pemain supaya dapat bertahan 90 minit mempertahankan pintu gol daripada ditembusi lawan terutama apabila telah mendahului dengan dua gol seperti yang telah berlaku ketika menentang FC Schalke dan Fulham.

Arsenal vs Tottenham

Masih belum terlambat untuk Arsenal memperbaiki prestasi kerana masih dalam gelanggang merebut Piala Capital One Cup, Champions League, FA Cup dan Juara EPL 2012/13. Jika perlu untuk membawa pemain pertahanan yang lebih baik masih ada peluang ketika musim perpindahan Januari 2013.

Arsenal vs Tottenham

EPL 2012/13 Week #12 akan menemukan Arsenal dengan Tottenham di Stadium Emirates. Kedua-dua pasukan memerlukan kemenangan untuk meletakan pada posisi yang lebih baik. Kejayaan sentuhan Giroud dan Podolski menjaringkan gol menjadi harapan kepada Arsenal untuk menewaskan Tottenham.

Keputusan Arsenal vs Tottenham : 5 – 2

Live Arsenal vs Tottenham @ Astro Supersport 831 tarikh 17/11/12 jam 8.45 pm waktu Malaysia.

Live Streaming Arsenal vs Tottenham @ Goal.com.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Arsenal

KEPUTUSAN EPL 2012/13 WEEK #12

Liverpool vs Wigan : 3 – 0

Reading vs Everton : 2 – 1

Manchester City vs Aston Villa : 5 – 0

QPR vs Southampton : 1 – 3

West Brown vs Chelsea : 2 – 1

Newcastle vs Swansea : 1 – 2

Norwich vs Manchester United : 1 – 0

Fulham vs Sunderland : 1 – 3

West Ham vs Stoke : 0 – 0


Spread the love

63 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!