Syukur sangat Dapat Wang Ehsan

Setelah berjuang begitu lama akhirnya Kelantan Dapat Wang Ehsan sebagai gantian Wang Royalti. Tuan Guru Nik Aziz mengucap syukur walaupun tak berpuasahati kerana bukan Wang Royalti tetapi tetap akan berpuasa Nazar selama 3 hari. Datuk Husam Musa menimbang untuk menolak kerana mempertikaikan penggunaan perkataan  Wang Ehsan sebagai bentuk bayaran kepada Kelantan sedangkan Wang Royalti untuk Trengganu, Sabah dan Sarawak.

Walaupun pemimpin Kelantan tidak berapa gembira tetapi aku yakin majoriti Rakyat Kelantan sangat gembira dengan pengumuman bahawa Kelantan akan Dapat Wang Ehsan. Ni yang best dalam suasan Politik 1Malaysia yang panas ni. Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat berlumba-lumba hendak memberi khidmat yang terbaik.  Pemimpin Politik juga berlumba-lumba memberi khidmat yang terbaik atau mereka akan tersingkir pada PRU13. Soalnya sempat ke nak menunggu PRU13, khabarnya bumi akan dilanggar pada tahun 2012 yang mengakibatkan 2/3 penduduk bumi akan terkorban.


Jika Rakyat Kelantan sedang tersenyum Dapat Wang Ehsan, aku dan teman-teman sedang tersenyum juga sebab Dapat Wang Segera daripada DapatWang.com. Siang malam aku berdoa semuga hujan sampai ke petang. Setakat hari ni alhamdulillah Modal dah lepas. Buat bisnis online ala DapatWang.com ni memang mendebarkan kerana bila-bila masa sahaja website lenyap daripada pandangan. Ianya lebih mendebarkan daripada Rakyat Kelantan menunggu Wang Ehsan.
Tapi tulah bila sebut Politik ni apapun keputusannya pasti ada udang sebalik mee. Rakyat Kelantan pasti Dapat Wang Ehsan kecuali kalau Kerajaan Negeri buat keputusan untuk menolak.Soalnya Rakyat Kelantan yang mana akan Dapat Wang Ehsan tu?? Tapi eloklah kita bersyukur kerana sesungguhnya Wang Ehsan itu adalah rezeki daripada Allah swt. Kalau tidak kerana Allah swt yang mengerakkan hati DS Najib pasti Rakyat Kelantan masih tertunggu-tunggu Wang Ehsan daripada Kerajaan Persekutuan. Kita mesti berprasangka baik untuk yang baik.

Firman Allah swt : “Wahai kaumku! Tiadalah aku meminta sebarang upah daripada kamu tentang (ajaran yang aku sampaikan) itu. Upahku hanyalah dari Allah yang menciptakan daku; maka mengapa kamu tidak mahu menggunakan akal (untuk mengetahui kebenaran)?Surah Hud ayat 51
~Terima Kasih~
X-PO – Aku X-PO

10 Comments

  1. Ada rezeki, jangan ditolak.. amik jer, orang nak bagi.. ;p

    Yang penting rezeki itu halal lagi suci bersih.. 🙂
    .-= AJ´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  2. Rezeki itu ada di mana-mana.. setidak-tidaknya kita nampak usaha kelantan untuk mendapatkan hak royalti.. hak tetap hak..
    .-= Putera´s last blog ..Tutorial | Panduan Asas Joomla 1.5 | Installation =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!