Qurban pembuka kunci pintu rezeki

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Semua insan yang berjaya bukan dilahirkan dari keluarga yang berjaya. Ramai yg dilahirkan dari keluarga miskin kemudian mereka membina legasi tersendiri.

Kira-kira sepuluh tahun lepas ketika aku masih dililit dengan banyak hutang aku dijumpakan dengan seorang GURU yang mengajar untuk berjaya dari perspektif berbeza. Masa itu baru aku kenal perkataan MAGNET rezeki. Sebelum itu bagi aku kejayaan adalah kerja, kerja dan kerja kuat.

Datuk Yahya qurban kemboja 2015

Ramai orang Kata sudah kaya baru boleh MEMBERI sedangkan prinsip sebenar adalah BANYAKKAN memberi untuk jadi kaya. Begitu juga ramai beranggapan bila ada duit banyak baru boleh buat QURBAN sedangkan sebenarnya untuk dapat banyak DUIT mesti buat qurban setiap tahun.

Guru tersebut kata kalau nak jadi diri kita magnet rezeki mesti banyak memberi dan buatlah Qurban setiap tahun paling sikit satu bahagian untuk satu keluarga. Bila ALLAH bagi rezeki lebih buatlah Qurban satu bahagian untuk setiap ahli keluarga setiap tahun. JANGAN tunggu banyak duit baru nak buat Qurban sebab kalau tak ada magnet diri manalah rezeki nak melekat. Jangan lepaskan peluang setahun sekali untuk jadikan diri kita magnet rezeki.

Itulah sebenar antara sebab mengapa aku dan rakan-rakan menyediakan platform untuk buat Qurban murah secara online yg dilaksanakan di Malaysia, Kemboja, Indonesia, Mekah dan lain-lain negara. Kepada rakan-rakan yang nak buat tempahan secara online sila klik Denaihati.eQurban.com. Kalau tak pandai online boleh PM je fi facebook Amir Denaihati. Penyertaan akan dapat sijil setelah qurban dilaksanakan. Aqiqah juga boleh dibuat sepanjang tahun.

JANGAN lepaskan peluang untuk membuka kunci pintu rezeki untuk tahun ini. Kalau terlepas kena tunggu tahun depan .. lama tu.

*Kalau bermanafaat share pada kekawan

129 Comments

  1. andaikan semua org mau berkurban. maka ukhuwah tetap terjaga dan bisa berbagi kesesama. tukangjalan.com/web/4d3n-trip-dayak-kenyah-dan-mahakam-ulu/

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!