Peperiksaan UPSR kian dekat begitu juga SPM dan STPM.

Salam 1Malaysia, kembara cuti sekolah kami sekeluarga singgah di rumah mertua di Sabak Bernam. Petang ni kalau tiada aral bapak mertua ajak ke Perak ziarah anaknya yang dah lama tak balik. Semenjak dua menjak ada iPhone 3GS ni tak risau sangat kalau nak travel sebab di mana sahaja ada line CELCOM pasti boleh online.

Dalam kesibukan kembara cuti sekolah kami tak abaikan keperluan kakak anak ke dua kami yang akan menghadapi peperiksaan UPSR pada 21 – 23 September 2010. Setiap hari kakak perlu menyiapkan 1 kerja sekolah yang telah ditetapkan oleh gurunya. Disamping buat kerja yang cikgu bagi, kakak juga buat latih tubi secara online guna program ScoreA. Kalau ikut kajian dijangkakan soalan ramalan tahun ini ulangan kepada soalan UPSR 2006 dan 2007. Ada apa2 suggestion untuk spot soalan?

Kami sekeluarga sentiasa doakan semuga kakak dapat keputusan yang baik dan kalau boleh lebih baik daripada abang sulong yang sekarang sedang bersekolah di Madrasah Arab. Bukan apa kalau keputusan baik mudah nak ke sekolah mana sahaja. Kalau tak dapat sekolah yang dikehendaki nak merayu pun tak segan. Ni kalau keputusan tak bagus nak merayu pun susah sikit.

Kepada keluarga yang mempunyai anak yang akan menghadapi peperiksaan besar tahun ini, aku senaraikan jadual peperiksaan untuk rujukkan dan perancangan (sumber : Beliamuda) :

UPSR 2010 – Ujian Pencapaian Sekolah Rendah

Ujian Bertulis >> 21 – 23 September 2010

PMR 2010 – Penilaian Menengah Rendah

Ujian Bertulis >> 5 – 12 Oktober 2010

SPM 2010 – Sijil Pelajaran Malaysia

Amali >> belum diumumkan

Ulangan >> 22 – 23 Jun 2010

Ujian Bertulis >> 22 November – 16 Disember 2010

STAM 2010 – Sijil Tinggi Agama Malaysia

Ujian Lisan >> 12 – 23 Julai 2010

Ujian Bertulis >> 18 – 27 Oktober 2010

STPM – Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia

Ujian Lisan >> September 2010

Ujian Bertulis >> November – Disember 2010

Sila hubungi talian berikut untuk mendapatkan maklumat terkini;
UPSR : 03 – 8884 3382
PMR : 03 – 8884 3394
SPM : 03 – 8884 3330
STAM : 03 – 8884 3340

Di samping berusaha jangan lupa doa dari ibubapa itu yang paling afdal bukan sekadar solat hajat dan doa oleh guru-guru dan persatuan ibubapa tapi ibubapa sibuk dengan hal lain.

[ad#advertlets336]

99 Comments

    1. @apiih, hahaa..betul-betul..tp dah serik rasanya masa exam spm..result teruk..tp nsib baik dpt tebus masa stpm..huuh

      1. @mieran, Result SPM saya tak hebat sangat. Terpaksa Ambil Diploma. Kena mula dari bawah sekali.. Nasib la tidak patah semangat nak belajar.

  1. Memang best dapat bercuti.. tambah lagi dengan adanya iPhone, bolehlah blogging walau di mana-mana..
    Sekarang ni sana-sini memang tengah sibuk dengan urusan peperiksaan.. kadang kasihan dengan rakan guru yang bertungkus-lumus walaupun tengah cuti.. apapun, semua tu memang separuh daripada pengorbanan

        1. @kulanz, Kalau berdasarkan entri lama bro DH, dia terpaksa mencari signal di kawasan lain. Rasanya signal tempat bro DH sekarang dah kuat.

    1. @kulanz, biasa la 2 bro..time2 dah dekat nak exam, guru2 akan mula sibuk..buat kelas tambahan sana sini..nk pastikan murid2 berjaya kn

  2. anak aku pun ambil UPSR dan PMR tahun ni. dua-dua kena torture buat latih tubi dan scoreA.

    Aku doakan mereka semua akan mendapat kejayaan.

      1. @Steward John, sebenarnya saya dah lama guna Score A (semenjak 3 tahun dulu ketika anak pertama menduduki UPSR) Rasanya berkesan juga.

        1. @DrSam, Kalau macam tu, bagus join geng ScoreA ni. Ramai juga geng yang bawa masuk. Kalau benda tu berkesan, mesti ramai jer nak.. Ramai juga saudara saya yang masih kecil.. boleh juga bagi dorang cuba benda ni.

    1. @DrSam, score A memang membantu anak2 sekarang..daripada diorang xde bt apa2 baik kita langgan score A bg diorng bt..insyaAllah akan dpt result terbaik

  3. semoga apa yang diusahakan akan dapat nanti insyaAllah..teringat zaman muda2..ingat spm la paling susah..rupanya kat u lagi susah..hehe :mrgreen:

    1. @aizuddin, kt u memang susah tp pembelajarn more releks sikit la..dm sehari x byak kelas mcm msa sekolah2 dulu..huuh

    2. @aizuddin, Rasa macam nak duduk balik peperiksaan SPM tu. Nak test power.. Lagipun sekarang nikan dah persijilan terbuka. Ambil yang nak diambil jer.. hehe

  4. salam bro DH..

    dikesempatan ini ingin mendoakan semoga mereka2 yang mengambil peperiksaan STAM SPM PMR UPSR memperoleh keputusan yang cemerlang. Disamping berharap agar mereka menjadi insan yang berguna kepada dunia dan akhirat kelak..

    😉

    1. @MrSup, erm sama2 la kita berdoa agar semua pelajar yg menduduki ujian2 besar ni akan lulus dengan cemerlang..amin

    1. @mieran, masalah domain tu cuba cek dekat web co.cc, rasanya ada dorang terangkan….Ehem…saya doakan semua peperiksaan berjalan lancar, harap tak tertangguh akibat banjir atau sebagainya…

    1. @Steward John, Gara-gara nak jadi pegomel pertama, ada pulak ayat yang tertinggal.

      “Semoga anak Bro DH akan mendapat keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan tahun ni..”

      Kena betulkan.. nanti cigu BM marah..

      1. @Steward John, terima kasih jadi pengomel pertama. Kalau dulu memang ada insentif backlink tapi sekarang ni takut tak sempat nak buat. Mana link banner tak kirim lagi pun.

        1. @denaihati, Kejap lagi saya kirim. Tak usah la nak letak backlink, rasanya dah banyak backlink pun dekat sini.. Lagipun best juga nak jadi pengomel pertama, ramai jer nak jadi pengomel pertama.. hehe

          1. meman ramai yang inginkan jadi pengomel pertama disini..terutamanya mieran la..hahaha..bro nak tnya tahu tak mcm mana kalau nk ridirect url co.cc ke blogspot.com ek?ada masalah sikit r bro

            1. tak reset pun rasanya..masalahnya mcm ni..kalau taip nama mieran kt google akan kuar yg domain co.cc.so rugi la sbb kalau org klik yg co.cc akan jd error..huhu

            2. @mieran, Benda tu sudah kena masukkan dalam database rasanya.. Dah kena index..Blogspot lama saya pun masih juga wujud, siap dengan entry lama walaupun benda tu dah dibuang.. tak pe la..

        2. @denaihati, asyik steward je jadi pengomel pertama ni..huhuhu..asyik x sempat je mieran ni..aduyai..xpe cuba lagi lain kali

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!