Neelofa beri bantuan kelengkapan katil bernilai RM100,000 kepada Hospital Melaka

Spread the love

Usahawan dan selebriti popular, Neelofa mengambil inisiatif untuk membantu barisan hadapan dengan memberikan sumbangan berupa kelengkapan katil untuk Hospital Melaka yang bernilai hampir RM100,000.

Pemberian tersebut merupakan antara sumbangan pertama yang diusahakan sendiri oleh Neelofa atas rasa tanggungjawab dan keprihatinan terhadap peningkatan kes COVID-19 serta kekurangan katil di hospital-hospital utama.

“Saya rasa terpanggil untuk beri bantuan terutama apabila melihat keadaan hospital yang semakin sesak kerana terpaksa menampung jumlah pesakit COVID-19 yang banyak.

Jadi saya ingin memainkan peranan untuk membantu komuniti dan rakyat Malaysia, sekali gus cuba untuk menangani pandemik ini. Saya harap dengan sumbangan yang kecil dan tidak seberapa ini dapat melancarkan proses pemulihan pesakit-pesakit COVID-19,” ujar Neelofa.

Selain Hospital Melaka, Neelofa turut merancang untuk memberikan sumbangan kepada beberapa lagi hospital utama di seluruh Malaysia.

“Insya-Allah, kita akan cuba sebaik mungkin untuk membantu sebanyak mana hospital yang boleh,” katanya lagi.

Neelofa juga berharap agar sumbangannya itu dapat memberi kemudahan kepada entiti barisan hadapan, khususnya dalam menangani situasi lockdown yang sedang ditempuh oleh seluruh rakyat Malaysia.

Selain itu, Neelofa turut ingin membantu mereka yang terjejas akibat pandemik. Justeru, Neelofa menyarankan kepada sesiapa yang memerlukan bantuan boleh menghubungi Pertubuhan Kasih Neelofa menerusi media sosial rasmi pertubuhan itu atau juga boleh secara langsung melalui media sosial Neelofa.

Neelofa turut merancang untuk memberikan sumbangan kepada beberapa lagi hospital utama di seluruh Malaysia.

Kalian nak sumbang, boleh klik sini


Spread the love

One Comment

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!