Menjadi penulis buku boleh buat duit

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar sahabat pembaca setia dan juga yang pertama kali terjumpa blog ini. Dah baca ke entri sebelum ini “misteri perempuan berkereta MPV Honda merah“. Kali ini Abang nak berkongi kisah menulis buku.

Mohon seminit LIKE page kami yang penuh dengan ILMU untuk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini

Dia suka menulis sejak berusia 12 tahun. Novel pertama terjual sebanyak 15 ribu naskah secara online dalam tempoh dua minggu pertama tanpa promosi. Novel kedua terjual lebih 2 juta naskah dan sedang menulis novel ketiga.

Novel kedua kerjasama dengan penerbit dari mula menulis sehingga dipasarkan bersama. Pergi kedai buku ke kedai buku dan meja pameran buku ke meja pameran buku bertemu pembaca. Hebatkan jadi penulis begini sebab budaya masyarakat sudah berubah.

Ini kisah seorang penulis novel yang sedang viral di German buatkan Abang teringat pada penulis buku Malaysia Khairul Hakimin Muhammad yang juga hebat. Cuma Abang terbaca kat status beliau katanya ada penulis Malaysia yang demand tinggi hanya menulis tak kisah dengan pemasaran dan kalau nak jumpa pembaca juga mesti dibayar. Mungkin mereka menulis novel untuk jadi kaya kaya raya apabila diangkat jadi tele movie dan filem.

Klik untuk beli Buku Case Study Iklan Sale 7 Angka Setahun

Jadi siapa kata menulis tidak boleh jadi kerjaya? Sejauh mana kita boleh pergi bergantung kepada usaha yang kita lakukan.

Di kedai online kami Denaisell juga ada menjual lima buku tulisan sahabat-sahabat kami. Alhamdulillah salah satu publisher YUYAYUYA Publications yang letak novelnya di Kedai Denaisell tahun 2017 menyerta Pameran Buku Antarabangsa KL (PBAKL) di dewan Mawar Booth M05. Kepada peminat novel jangan lepaskan peluang berjumpa dengan penulis Abie Abdullah atau  boleh beli online di Denaisell.com/yuyayua.

Klik untuk beli eBook Rahsia dapat RM1000 sebulan dengan menulis

Tak mustahil tahun depan Denaisell akan sewa satu booth untuk promosi semua koleksi buku yang ada dalam section gedung ilmu.

Abang Denaihati (jangan lupa follower FB Abang untuk banyak lagi kisah motivasi)
Penulis Blog

Nota : Baca juga artikel menarik dibawah dan share pada kawan-kawan niat sebagai amal jika ia memberikan menafaat.

41 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!