Link blog Error 404 bahaya ke??

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, hari ini aku terbaca isu error 404 yang dah lama bermain dalam minda aku tapi masih belum cari jawapannya. Terima kasih kepada etomyam yang bawa isu ini dalan entri barunya Sweet September Review : “Walau bagaimana usaha blog ini untuk mengurangkan 404 Error not Found page juga sudah berhasil, daripada sebanyak 500 page yang di indek sebagai 404 error not found page sekarang cuma tinggal satu sahaja, memang jenuh tiap-tiap malam dok submit 404 URL removal kepada Google tu.” Sebelum ni ada juga terbaca kisah error 404 kat beberapa blog antaranya kulanzsalleh.com dan kujie2.com.

Yang aku faham error 404 ni maksudnya apabila ada visitor datang melalui link tertentu di blog kita tetapi akhir mereka tak bertemu dengan apa-apa dengan link tersebut. Betul ke??

Yang aku faham error 404 ni kita boleh check di google webmaster? Tetapi yang aku tak faham cara nak delete error 404.

Dan yang paling ramai nak tahu pastinya, adakah error 404 ini memberi apa-apa kesan kepada perjalanan blog kita ni???

Harap sifu blog boleh bantu kami yang kurang mahir ni …boleh kan.

[ad#Mangga 300]

98 Comments

  1. salam,saya nak bertanya,,saya pun mgalami masalah rss feed..macam mana nak selesai kan semua nie?follower saya xdapat apa2..entry yang saya post…
    apa kah jalan pyelesaiyan?dan blog saya juga gagal untuk auto ping posting..

  2. kene check broken link yg ada dalam web dan betulkan atau remove trus.. kendian kene regenerate semula file xml utk index semua page web kita yang terkini supaya google bot dapat baca lebih pantas..

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!