Gadget Impian Pilihan Hati

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, contest Gadget Pilihan semakin panas, persaingan semakin hebat. 103 Blogger Malaysia dan Indonesia telah terpilih menjadi peserta tetapi tidak semua yang berani menyahut cabaran. Antara gadget impian paling popular pilihan Rakan Blogger adalah iPhone 4S, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S2 dan iPad 2. Berbagai strategi digunakan oleh peserta untuk mengumpul sebanyak mungkin markah mengikut syarat yang telah ditetapkan dan ada juga hanya berserah kepada takdir.

Joom kita ramai-ramai baca entri hebat peserta contest serta beri sokongan @ Senarai Gadget Impian.

Dalam penelitian aku, peserta tidak memaksimumkan syarat yang ditetapkan. Majoriti peserta hanya fokus kepada button FB like dan jumlah komen sahaja. Hanya sebahagian kecil sahaja yang memberi perhatian kepada button Google + 1 dan ReTweet. Tujuan dan matlamat contest agak tersasar jika kesemua button sosial tidak dimaksimumkan dalam strategi mengumpul markah untuk menjadi peserta top 10. Masih ingat dengan pesanan aku sebelum ini hadiah bukan segalanya.

Untuk mencapai matlamat yang ditetapkan aku telah mengambil keputusan untuk memberi peratusan untuk setiap button. Pecahan peartusan adalah seperti di bawah :

  1. Google + 1 : 25%
  2. FB like : 25%
  3. ReTweet : 25%
  4. Jumlah komen : 25%

Tujuan format baru ini untuk memastikan setiap peserta memberi fokus yang sama kepada ke empat syarat yang telah ditetapkan untuk mengumpul markah. Semua markah akan ditukar kebentuk peratusan dengan mengambil kira dua titik perpuluhan dalam menentukan pemenang.

Ramai peserta yang tanya tentang button FB like yang yang memaparkan hanya angka 1K, 2k, 3k atau 4K sahaja tanpa nilai yang tepat. Dengan format pengiraan baru aku dah buat keputusan untuk mengambil hanya angka besar sahaja untuk FB like iaitu 1000 untuk 1K, 2000 untuk 2K, 3000 untuk 3K dan seterusnya.

Tarikh tutup contest untuk pemilihan top 10 peserta Gadget Impian ditukar kepada 11.59pm 11/12/2011.

Kepada peserta yang nak banner khas contest Gadget Impian boleh serbu @ Banner Denaihati

“Contest Gadget Impian anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Eizil.comAnarm.neteQurban.comSilver Asia Sdn BhdKedai Kak Siti dan Serverfreak

170 Comments

  1. ari ni baru dpt bkak DH..kalau bkak blog lain ok tapi selalu ada prob kalau bkak blog DH.. ;(

  2. de masa gi kan yanmie 🙂

    yanmie
    oklah memang agak susah nak menang tapi kena teruskan juga sebab orang tua2 kata tak elok buat kerja separuh jalan hehehe, usaha tangga kejayaan, ada rezeki tak kemana, now tak fikir dah nak menang, fikir nak teruskan je, manalah tau rezeki ada kan, hehee, kalau takde kena beli sendiri ler, menabung hahahhaa

    Curahan rasa areliff @ ..Best Ke Kutuk Orang – Khairul Fahmi Nak Bersara AwalMy Profile

  3. Pingback: Galaxy Tab 7.7 PLUS boleh kalahkan IPAD 2 | Norfanil dot com

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!