eUsahawan membantu usahawan mikro untuk membina perniagaan berdaya saing #YouCanDuit

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dalam keadaan ekonomi serba mencabar ini, banyak perkara yang perlu kita ambil kira termasuk perbelanjaan bulanan terutama sekiranya kita adalah seorang usahawan yang baru bertapak dalam dunia perniagaan yang mencabar ini.

Ini adalah antara perkara yang seringkali menghantui ramai individu yang ingin bermula berniaga. Ketakutan yang menyebabkan mereka akhirnya berhenti daripada mencapai cita-cita untuk mempunyai perniagaan ini.

Menyedari hakikat ini, pihak Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) menyediakan satu lagi program di bawah kempen #YouCanDuit yang diberi nama eUsahawan.

ada gula ada semut - eUsahawan

Program eUsahawan

eUsahawan merupakan suatu inisiatif bertujuan untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan usahawan mikro yang sedia ada serta orang awam yang berminat untuk menceburi bidang keusahawanan. Peserta akan menjalani kursus keusahawan digital jangka pendek di institusi kemahiran yang terpilih.

Program ini terbuka kepada semua usahawan mikro di Malaysia terutamanya kepada usahawan yang sudah mempunyai produk yang berpotensi untuk dipasarkan.

Latihan demi latihan akan diadakan dan perlu dihadiri oleh para peserta untuk menambah baik dan meningkatkan jualan perniagaan yang dijalankan.

Testimonial eUsahawan

Tonton video di bawah untuk sebahagian kisah kejayaan peserta program eUsahawan.

Bagaimana untuk menyertai program eUsahawan

Ketahui maklumat terkini berkenaan kursus eUsahawan yang ditawarkan di laman Facebook eUsahawanMY. Daftar sekarang untuk ketahui cara-cara menjana pendapatan digital yang lumayan.

Setakat ini program yang dianjurkan oleh pihak MDEC telah membantu ramai usahawan mikro untuk meningkatkan perniagaan yang mereka usahakan.

Kami akan kongsikan kisah-kisah kejayaan oleh peserta eUsahawan ini dalam artikel-artikel yang berlainan.

29 Comments

 1. *Ingin menjana income sehari RM500 percuma sahaja.💰💰*

  Tiada apa2 bayaran dikenakan ( kalo anda rasa ia tipu anda tidak perlu keluar modal).💸💸

  *Anda hanya perlu open link di bawah dan REGISTER.*

  Anda terus dapat *USD 2 × 4.4 = RM8.80*

  selepas dapat link anda sendiri copy ayat saya ini dan paste ke facebook, twitter, whatsapp dan sebagainya…

  Setiap orang yang buka link anda akan *DIBAYAR.* Sungguh mudah boleh pilih masuk akaun atau cek di pos alamat rumah anda. Kalau tak percaya join dulu klik link di bawah dan register. Tidak ada no akaun bank diperlukan untuk register.klik link ini.

  http://earnwithinvite.com/index.php?ref=242261

  Klik link 👆🏽👆🏽utk info & join income..
  ❌perlu modal💵💵
  ❌payah cari orang👪
  ❌payah kluar rumah🏡
  ❌payah takut😰😰
  just share.. tq

 2. Saya dah daftar eUsahawan di bawah MDec. Pada 30 hb dan 31 hb Julai program eUsahawan akan di adakan di Kolej Komuniti Selayang.

  Moga di sana nanti banyak ilmu yang boleh kita pelajari.

 3. If the sewer guy finds a bunch of roots in your pipes, then you have to pay them to dig up your yard, find the problem and fix it.
  Renters can cut down significantly on the amount of time it actually takes to lease an apartment as it did in the recent
  past. If availability is tight, having a quality interview
  for your next apartment home is key.
  Curahan rasa TwinLakesApts @ ..TwinLakesAptsMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!