Dunia Akhir Zaman

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia,

adakah dunia sudah sampai dipenghujungnya apabila Dajjal bertopengkan manusia sudah berani menyerang Islam tanpa rasa bersalah dengan perisai “KEBEBASAN BERSUARA”. Individu-individu tertentu dengan segaja menyerang Islam dan pemerintah negara yang berkaitan membiarkan sahaja kerana katanya tidak mampu bertindak atas prinsip “DEMOKRASI”.

Mohon seminit LIKE page kami yg penuh dengan ILMU utk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini

Bermula dengan filem “Innocence of Muslims” yang di arahkan oleh Sam Bacile. Google tak nak keluarkan filem kontroversi ini daripada Youtube dan Amerika pun tak nak mengarahkan Google mengeluarkan dari siaran kerana “KEBEBASAN BERSUARA”.

Gambar Pengarah Innocence Of Muslim

Di Malaysia ada ahli politik yang kata Islam membuang banyak masa dan tenaga menentang penghinaan ke atas Nabi Muhammad dan Islam. Mungkinkah kenyataan ini dikeluarkan untuk memastikan Islam Malaysia tidak bersatu? Jika benar maka matlamat itu berjaya kerana akhirnya kedua-dua pihak yang dimaksudkan dalam komen ini akhirnya akan membuat bantahan berasingan.

Terbaru dengan rasa penuh bangga Stephane Charbonnier Ketua Editortabloid Charlie Hebdo di Perancis telah publish karikator Nabi Muhammad berbogel. Tujuannya dengan segaja ingin memprovokasi umat Islam. Perdana Menteri Perancis tidak berbuat apa-apa kerana “KEBEBASAN BERSUARA”.

Ketua Editor Charlie Hebdo

Adakah mereka ini Dajjal bertopengkan manusia yang dengan berani menghina Islam?

Teringat pesan terakhir Rasulullah ketika menyampaikan Khutbah Haji Wida’ di Padang Arafah :

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil.

[box type=”shadow”]Sponsor Ads

Rahsia Yakjuj Makjuj sudah terbongkar! Klik Sini

Rahsia magnet rezeki bukan lagi rahsia! Klik Sini

Sedekah pembuka pintu rezeki. Ramai yang masih tidak tahu rahsianya! Klik Sini[/box]

DEMOKRASI ada sistem musuh Islam yang pasti akan digunakan untuk memusnahkan Islam … kini sudah terbukti.

Semuga semua peristiwa terbaru ini menjadikan kita semakin dekat dengan ALLAH SWT kerana dunia akhir zaman sudah terlalu dekat.

Nota : YB Ngeh Koo Ham telah memohon maaf diatas kesilapan beliau – Malaysiakini


Spread the love

201 Comments

 1. Salam hormat,
  Saya bersetuju jika semua orang diberi hak kebebasan bersuara sebagaimana Pentadbir Alam ini memberi hak kepada manusia untuk memilih yang baik atau membuat kerosakan di mukabumi, supaya tiada alasan untuk manusia mengatakan tuhan tak adil apabila suatu masa nanti mereka dihumban ke neraka. Pilihan mereka sendiri samada untuk menyesatkan orang, membuat kerosakan atau mengajak berbuat baik.

  Dalam masa yang sama ketika hak-hak bersuara dibenarkan, marilah kita yang mengaku tunduk dan patuh kepada Tuhan Yang Esa, agar dengan berani dan dalam kumpulan-kumpulan yang kukuh terus menegakkan agama yang Tuhan telah redhai ini. Marilah kita benarkan apa yang benar. Apa-apa yang samar dan palsu, walaupun dalam agama sendiri hendaklah kita keluarkan dari dipegang dan dibuang dari mencemari agama.

  Terlalu banyak ayat-ayat yang mengajak perjuangan menegakkan agama yang sudah ditinggalkan oleh orang-orang yang mengejar kebahagiaan dunia semata-mata dan dengan alasan dunia dan akhirat harus seimbang (?). Tidak kurang juga yang suka bertanya mengapa islam zaman sahabat Nabi Muhamad s.a.w. dan islam zaman ini tidak sama. Apa bezanya kita sekarang? Apa yang telah kita tinggalkan sehingga begini jadinya. Semenjak bila empayar islam telah bertukar dari zaman kegemilangan kepada zaman islam berpecah-pecah dan lemah seperti buih-buih yang indah di mata tetapi kosong dan rapuh.

  Benarkah! kita telah jadi orang biasa, yang terpisah antara orang biasa dan ulamak sebagaimana orang biasa dan paderi ???? siapa yang mengajar ini?
  Curahan rasa bLog Juga @ ..Seni Penulisan KomenMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!