Dr Zakir Naik Malaysian Tour 2012

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dapat whatsapp daripada Ustaz Effendi Alumnai Seminar Wordpress pertama anjuran Denaihati Network  yang juga Mudir Madrasah An Nuur Muar.

@Program Dr Zakir Naik Malaysia Tour 2012

@Dr Zakir pendakwah hebat yang telah mengislamkan beribu-ribu orang

@Bukan setakat hafaz Al Quran juga Kitab Taurat, Injil, Hindu dan Buddha.

@Ustaz Effendi juga salah seorang pertugas untuk Dr Zakir Naik Malaysia Tour 2012

Dapat juga whatsapp daripada Hj Zainal

@Dr Zakir ini pernah tengok CD dia

@Setiap kali forum ramai yang masuk Islam

Pasti ramai yang penasaran kehebatan Pendakwah hebat Dr Zakir. Ini masa untuk kita mengisi jiwa kosong kita dengan ilmu akhirat lupakan sebentar dunia … lupakan sebentar politik dunia yang merosakan ukhwah umat Islam.

Apa lagi …. sempat lagi kita uruskan masa untuk hadir di lokasi terdekat untuk merasai aura kehebatan kurniaan Allah kepada Dr Zakir semuga Allah SWT bagi hidayah kepada jiwa kita yang banyak ruang kosong.

Semuga Allah SWT pilih kita untuk hadir di Majlis Ilmu Dr Zakir.

Nabi  s.a.w.  bersabda, “Ilmu  itu  merupakan  khazanah  ( perbendaharaan ) . Anak kuncinya  ialah  bertanya . Kerana  itu  bertanyalah  kamu , kerana  dengan  bertanya itu  akan  diberikan  ganjaran  empat  golongan . ( Iaitu ) orang  yang  bertanya , orang  yang  mengajar , orang  yang  mendengar  dan  orang  yang mencintainya.”  ( Riwayat  Abu  Na’im  daripada  Sayidina  Ali ).

Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:”Jadikanlah dirimu orang alim (berilmu) atau orang yang menuntut ilmu atau orang yang selalu mendengar pengajaran atau orang yang mencintai (tiga golongan yang tersebut) dan janganlah engkau menjadi dari golongan yang kelima, yang dengan sebabnya engkau akan binasa.”

Nota : Harap semua dapat ReTweet, Share dan buat entri kat blog sebanyak yg boleh… manalah tahu asbab dari perkongsian kita tu akan ada yg hadir majlis ilmu ini dan ada yg dapat hidayah … maka berpanjanganlah ganjaran yg kita dapat …insyaAllah.


Spread the love

97 Comments

  1. One of the best public speaker on the subject of Islam and comparative religion. He was inspired by Ahmed Deedat, an Islamic preacher, Naik is sometimes referred to as “Deedat plus”, a label given to him by Deedat himself. Can’t wait to see him giving speech in Malaysia.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!