Arsenal vs Coventry English League Cup 2012/13 Round 3

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang seru itu perkataan yang boleh dikatakan melihat perlawanan Manchester City vs Arsenal yang berkesudahan seri 1 – 1. Kaki memang bergetar melihat setiap serangan kedua-dua pasukan yang agak seimbang dan penuh dengan aksi menarik serta mendebarkan. Jaringan Laurent Koscielny sememangnya melegakan Arsenal Fan dan mengekalkan rekod tanpa kalah.

Melihat prestasi Arsenal menentang Manchester City pasti ramai Arsenal Fan yang menaruh harapan tinggi musim 2012/13 Arsenal akan menjulang sekurang-kurangnya satu piala kejuaraan. Yang paling penting perlu prestasi Arsenal mesti konsisten dan jangan mencapai tahap maksima terlalu awal.

Minggu ini minggu yang padat dengan perlawanan, setelah Champions League menentang Montpellier kemudian bermain untuk EPL Week #5 menentang Manchester City dan selang beberapa hari perlu bermain untuk The League Cup 2012/13 pusingan #3 menentang Coventry. Selang beberapa hari selepas ini akan menentang Chelsea untuk EPL Week #6. Jadual yang sangat mencabar Arsene Wenger untuk menyusun pasukan yang terbaik untuk memastikan setiap pemain tidak keletihan.

English League Cup 2012/13 atau Capital One Cup mengantikan Carling Cup untuk round 3 Arsenal akan menentang Coventory. Arsene Wenger biasanya akan menggunakan League Cup sebagai medan untuk gabungan pemain simpanan dan pemain utama untuk beraksi. Strategi ini telah berjaya melahirkan ramai pemain yang berkualiti.

Arsenal mesti bersungguh bermain kerana tidak mustahil pasukan besar tewas kepada pasukan kecil seperti Everton yg tewas kepada Leeds.

Keputusan Arsenal vs Coventry : 6 – 1

Online Live Streaming @ thefirstrow.eu

Live Streaming Arsenal vs Coventry @ Goal.com.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Arsenal

Keputusan Sebahagian English League Cup 2012/13 3rd Round

Leeds vs Everton : 2 – 1

Manchester City vs Aston Villa : 2 – 4

Chelsea vs Wolve : 6 – 0

West Ham vs Wigan : 1 – 4

Manchester United vs Newcastle : 2 – 1

QPR vs Reading : 2 – 3

West Brow vs Liverpool : 1 – 2

Carlisle United vs Tottenham : 0 – 3

74 Comments

  1. mskpun sdah d tinggal oleh RVP yg pndah k MU,nmun arsenal msih mnjdi tim yg kuat,krn arsenal msih mmpnyai pmain lain sprti podolski,giroud,cazorla,dan gervinho yg tdk klah hbatnya dlm urusn mnctak goal.
    slain itu jga arsene wenger tdk prnh hnti2nya mrkrut pmain muda utk diasah mnjd pmain yg hbat..

  2. Leagur Cup atau Carling Cup lebih merupakan tempat untuk team ke-dua Premier League bermain dan mengasah bakat. Tempoh permainan yang lama dari Ogos ke May setiap menyebabkan setiap pasukan perlukan ramai pemain dan carling cup adalah tempat terbaik utk pemain baru.
    Curahan rasa Rem @ ..FGV kekal pada harga RM4.88My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!