Barcelona vs Real Madrid

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pertandingan bola sepak piala juara-juara sudah sampai peringkat separuh akhir. Perlawanan kedua Barcelona vs Real Madrid pasti panas. Aksi Messi pemain terbaik dunia 2010 dan Ronaldo bekas pemain terbaik dunia akan menjadi penentu kedua pasukan.

Atas kertas Real Madrid yang ketinggalan 0-2 kepada Barcelona kelihatan sukar tetapi bolakan bulat macam-macam boleh berlaku. Seandainya Barcelona berjaya mengekalkan rentak permainan pantas dan menguasa padang dengan hantaran pendek pasti mereka akan ke pertandingan akhir bertemu MU.

Aku biasa mengikuti perlawan besar sebegink melalui twitter search dimana setiap saat akan ada update dari peminat kedua pasukan dari seluruh dunia secara live. Caranya tak susah hanya perlu masukan keywords pasukan pilihan anda di box search twitter dan refresh setiap saat.

Siapa pasukan pilihan anda??

Keputusan penuh : Barcelona tewaskan Real Madrid dengan agregate 3-1. Barcelona mara ke Final.

Nota : menunggu keajaiban manalah tahu Arsenal boleh jadi Juara BPL 2010/11 tu pun kalau MU vs Chelsea berakhir seri.

[ad#nuffnang336]

[ad#Adsense234x60]

36 Comments

  1. Barcelona hanya mampu bermain imbang 1-1 dengan Real Madrid di babak semifinal leg II. Namun hasil ini sudah cukup meloloskan El Barca ke babak final dengan unggul agregat 3-1.

    1. prediksi saya untuk Semifinal Liga Champions 2011 ini jika dilihat dari peta kekuatan dan kondisi terkini, maka Barcelona dan Manchester United yang akan lolos dan bertemu di final.

  2. sy rasa takde harapan utd Arsenal mencipta keajaiban. kena tunggu lagila npknya Arsenal utk menamatkan kemarau kejuaraannya sehingga thn depan.

    Final champion league, Barca vs Man Utdla npk gayanya. Tggu perlawanan mlm nie pulak.
    Curahan rasa razis @ ..5 Sebab Anda Takkan Beli Ipad 2My Profile

    1. Memang agak sukar tapi bola sepak pun drama juga kerana duit yg mengalir setiap game tu trillion melalui perjudian dan sebagainya. Kuasa luar sangat kuat untul menentukan keputusan keseluruhan.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!