11 September bermula kebangkitan Islam

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, 11 September 2001 dunia digemparkan dengan serangan ke atas bangunan World Trade Center di New York. Kepada yang terlupa sila tonton video serangan di entri “11 September“. Banyak misteri 11 September yang masih belum terjawab.

Selepas peristiwa 11 September hampir semua stok Al Quran di kebanyakan kedai buku di negara barat kehabisan. Ramai yang tidak pernah tahu tentang Islam berminat ingin mengetahui apa sebenarnya Islam. Mereka ingin tahu apakah benar Islam ini ganas seperti disiarkan setiap waktu di CNN dan BBC. Mereka bukan sahaja ingin tahu tetapi berakhir dengan ramai yang mendapat hidayah mengucap dua kalimah syahadah. Ada yang kata 11 September bermula kebangkitan Islam.

11 September adalah strategi musuh Islam untuk menyerang dan memusnahkan Islam tetapi hasilnya berlainan. Sehingga hari ramai yang mengutuh serangan 11 September termasuk yang bukan Islam. Mereka tahu serangan 11 September adalah perancangan lecek kumpulan tertentu untuk menghalalkan serangan ke atas Islam.

11 September

Tapi apo nak dikato …

Umat Islam sendiri pun tak dapat nak bersatu. Tengok sahaja apa yang berlaku di OIC gabungan Negara Islam yang tidak pernah bersatu. Negara yang kaya lebih suka membantu Negara Bukan Islam daripada membantu Negara Islam Miskin. Konsep memberi yang disebut dalam Al Quran tidak diamalkan oleh Pemimpin Islam itu sendiri.

Tak payah lah nak pergi jauh-jauh ….

Tengok apa yang sedang berlaku di Malaysia umat Islam dari dulu sehingga kiamat tidak akan dapat bersatu. Kita sentiasa fikir pendapat kitalah yang paling betul, akhlak kitalah yang paling baik, ilmu kitalah yang paling tinggi, alim kita lebih daripada yang lain dan berbagai kesombongan menyelubungi diri Umat Islam termasuk diri aku sendiri.

Kalau dulu rezeki dan politik adalah sebahagian daripada Islam tapi kini Islam menjadi sebahagian daripada punca rezeki dan paling sedih sebahagian daripada politik.

Allah SWT tidak pernah zalim pada manusia melainkan manusia itu sendiri yang menzalimi dirinya sendiri. Allah SWT telah menurunkan Nabi Muhammad S.A.W untuk menunjukkan akhlak baik bukan sahaja sesama Islam juga kepada yang bukan Islam.

Islam tidak bersatu bukan sahaja di Malaysia … di Indonesia pun tak kurang hebatnya walaupun berbagai pertunjuk yang sudah Allah turunkan untuk ingatkan manusia.

Tidak mustahil Allah akan turunkan malapetaka yang lebih hebat daripada 11 September jika umat Islam tidak berubah.

236 Comments

  1. semua bangsa dah tahu,islam zaman skrg jauh ratusan kilometer sifat nya dari dulu.. kalu kita org islam nak bersatu,buangkan sifat BONGKAK,EGO,MENGAKU SALAH DAN JGN TIPU…. dan amal kan sifat AMANAH,JUJUR,SABAR,TEKUN DAN BERIMAN… org2 yahudi tk takut dgn org islam sbb 1 perkara je…apa kate nye.? SELAGI ORG ISLAM TAK BERJEMAAH WAKTU SUBUH SERAMAI WAKTU JUMAAT,SELAGI ITULAH ISLAM TAK KUAT: renung2 kan kwn2…

  2. banyak yang menyalahkan organisasi al qaidah yang melakukannya, banyak pula yang menyalahkan amerika sendiri yang melakukannya, buat ane yang pasti islam jadi dikenal luas dengan adanya 9/11. Alhmamdulillah

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!