Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

WordPress 3.2 ready

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, terbaca kat Amanz.my yang wordpress dah keluarkan wordpress 3.2. Tu yang aku suka dengan wordpress berbanding platform yang sebelum ini mungkin kerana wordpress ini fokus 100% menyediakan platform untuk blogger makanya perkembangan sangat cepat mengikut keperluan semasa. Bukanlah niat aku nak merendahkan platform sebelum ini yang dah banyak berjasa untuk aku mengenali dunia Blogging sehingga aku menjadi seorang blogger.

Kita pun boleh jadi blogger macam Ariffshah

Petikan dari blog Amanz.my : “Melalui WordPress 3.2, ianya lebih memfokuskan untuk menjadikan WordPress lebih ringan dan pantas, serta membawakan antaramuka dashboard yang diperkemaskini dan lebih menumpukan kepada penulisan. Pada masa yang sama, WordPress 3.2 turut sama membawakan tema baru bersama-sama dengannya dipanggil sebagai Twenty Eleven. Seperti diperkatakan sebelum ini, WordPress 3.2 dan yang seterusnya akan lebih menumpukan kepada teknologi terkini, dimana ianya memerlukan MySQL 5.0 dan juga PHP 5.2.4 untuk digunakan.”

Saksikan video pilihan wordpress 3.2 step by step.

Bila bacanya tak sabar pulak aku nak upgrade dari wordpress 3.1 ke wordpress 3.2 ni tapi macam biasalah kena sabar tunggu arahan dari hosting terbaik, serverfreak dan kena tengok juga samada template yang aku guna sesuai atau tidak walaupun wordpress 3.2 ready digunakan.

Aku taklah berniat nak mengajak rakan blogger berpindah ke wordpress tapi kenapa tidak!

---

  1. boleh juga nak cuba pake wordpress…
    Entri terbaru Nana – Mamak Happy dapat babyMy Profile

  2. lebih baik nggak gan???
    Entri terbaru christian tatelu – Cara Bikin BlogMy Profile

  3. Tapi apakah dengan versi 3.2 blog wordpress kita bisa menjadi lebih baik.
    Entri terbaru salsabila – Fragrance For MenMy Profile

  4. oke..langsung praktek nich.
    Entri terbaru salsabila – Hugo Boss PerfumeMy Profile

  5. izin lihat videonya dulu :)
    Entri terbaru Abed Saragih – Extreme Copy 2.0.5 Pro,Tercepat Dalam Copy Data Hingga 20-200%My Profile

  6. Gimana ya bos, cara uplod scrip basis wodpress kok gak bisa.

  7. peh info yag mntap..tahnzz bro..
    Entri terbaru amie7834 – Tips menaikkan Berat Badan Secara SihatMy Profile

  8. Masih takut automatic upgrade. Pernah error pada versi sebelumnya…

  9. terimakasih infonya bagus,,patut untuk di coba,,,
    Entri terbaru Noy – What computer services may be outsourced?My Profile

  10. Entah la apa jadi dengan domain saya yang satu tu, error connection jadinya padahal langsung tak diggangu pun.. WP pun tak sempat nak update lagi
    Entri terbaru Steward John – Appreciation from a blogger friendMy Profile

  11. WordPress mmg simple dan x dinafikan sgt best…tp dari segi page loading..kdg2 frust jgak..huhu
    Entri terbaru Bumilangkawi – Telaga Harbour ParkMy Profile

  12. Keren… wp sudah mencapai version 3.2
    Entri terbaru Rina As – Optimasi Seo Menggunakan Anchor TextMy Profile

  13. Makasih buat infonya…
    Entri terbaru Rina As – Manfaat daftar di Webmaster Tool Google Yahoo BingMy Profile

  14. wordpress is the best for SEO
    Entri terbaru UPS ICA SURABAYA – UPS ICA SURABAYAMy Profile

  15. pengen update ke versi yang lebih baru,tapi takut setingan sebelumnya ada yang berubah
    Entri terbaru arief rachman – Acute Leukimias [ ppt presentation ]My Profile

Trackbacks

  1. […] Bagi yang masih tertanya-tanya boleh cuba DEMO wordpress 3.2. Untuk lebih maklumat lanjut tonton video step by step WordPress 3.2. Belum upgrade? Jom upgrade […]

  2. […] ini juga sibuk sana-sini dengan pelancaran WordPress 3.2“Gershwin”. Aku dah cuba di blog aku yang lain, blog ni belum lagi. Rekabentuknya memang menarik […]

Artikel pilihan...close