Tips membina network untuk Blogger newbie

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, nak kongsi pengalaman blogger hebat Emilayusof membina jaringan network semuga ianya mencadi contoh kepada kita semua. Emilayusof seorang blogger yang mempunyai skil melukis yang memang hebat. Aku sangat suka hasil seni beliau dan aku yakin suatu hari beliau akan menjadi pelukis yang hebat bukan sahaja di Malaysia malah diseluruh dunia. Kerja kuat Emilayusof memang dan memberi hasil yang lumayan apabila beliau telah menang berbagai hadiah samada di dalam dan diluar negara.

Emilayusof pelukis hebat

Berikut pengalam Emilayusof yang dikongsikan di ruang komen untuk entri “Blogger Popular Tak Pandang Newbie” :

Dulu masa mula2 berblog di friendster, yang melawat blog saya hanyalah 3 orang rakan karib. selepas saya bertukar ke blogspot dan menyertai komuniti para ilustrator yang berpangkalan di US, banyak lawatan balas saya terima apa bila saya melawat blog mereka dan memberi komen tentang lukisan mereka. Rata-rata pengunjung blog saya kurang dari Malaysia. Saya hanya dapat ramai kawan blog dari Malaysia apabila rakan saya panggil saya join viral tag. Dari situ sedikit demi sedikit saya mempunyai ramai kawan blogger Malaysia. Dan ianya makin bertambah apabila saya menyertai jaringan sosial seperti mybloglog, blogcatalog, linked in, twitter dan FB. Saya juga ada menyertai direktori tempatan seperti blog malaysia juga all malaysia community oleh the star.

Viral Tag tu lebih kurang projek 5 Blog Paling Kerap diLawati .. dah join ke? Tips yang ringkas tetapi sangat padat dan memberi kesan yang sangat positif bagi yang faham. Bukan mudah untuk berjaya perlua ada kesabaran dan usaha yang tiada henti untuk meletakkan blog kita sebaris denga mereka yang telah berjaya.

Terima kasih kepada semua yang telah memberi sokongan, komen dan berkongsi ilmu disetiap entri di blog denaihati. Kepada teman blogger yang nak bantu Emilayusof jadi Blogger no 1 untuk contest IMASTRAVEL lansung terjah blog Emilayusof.com (ada hadiah tu utk yg vote) SEKARANG.

note : terima kasih juga kepada yang telah dan akan follow akaun twitter baru untuk projek baru @warungcoffee.

[ad#nuffnang336]

---

  1. Apapun namanya, dalam era informasi, jarak fisik atau jarak geografis tidak lagi menjadi faktor dalam hubungan antar manusia atau antar lembaga usaha, sehingga jagad ini menjadi suatu dusun semesta atau “Global village”.
    Entri terbaru Bang Iwan – Jadwal Semifinal Piala Champions 2012My Profile

  2. Blog aku cuma hidup atas kaki sendiri dan search enjin. Dulu adalah jgak refer dri bloglist rakan blogger. Skrg ni memang dh xde. Alasan? Xdapat aktif mcm dulu x brtandang ke weblog mereka.

  3. Banyak ilmu yang bisa diserap bila kita bisa membina hubungan dengan blogger yang sudah berpengalaman.
    Entri terbaru Rina As – Optimasi Seo Menggunakan Anchor TextMy Profile

  4. network memang penting untuk dapatkan trafik!
    Entri terbaru Harfiz – GemparB@b! dalam SurauMy Profile

  5. terima kasih sb berkongsi ilmu..

  6. balik kepada nawaitu masing-masing …. saya berblog hanya semata-mata tajam moinda dan idea sentiasa fresh …. saya kurang ambil peduli apsal statistik pengujung …
    Entri terbaru Inaiputih – Strategi Lautan Biru – Ringkasan Kandungan 1My Profile

  7. membina network dengan blogger populer akan membawa manfaat bagi kita.

  8. wow..nmpk IMASTRAVEL…arituu tau pun daa 2-3 hari b4 dateline..sob2…

  9. apa kata saudara buat segmen kepada blogger otai pula, suruh diorg buat entri bertajuk : blogger newbie pilihan saya

    Entri terkini :
    Cara Kencing yang Betul

Trackbacks

  1. [...] Hati sampai terjumpa lagi beberapa artikel menarik seperti Cara tingkatkan total komen di blog, Tips membina networks untuk blogger newbie, Peluang membantu Umat Islam Cambodia, dan Freemasons askar Dajjal agenda takluk dunia??. Aku [...]

  2. 5 Blog Otai Pilihan 2DayBlogger.Com 2011(Part 1) | Faisal Abdullah.Com - Abg Faisal Berkata-Kata! says:

    [...] DENAIHATI.COM [...]

  3. [...] boleh mempunyai blog mereka sendiri tapi bukan semua orang boleh menjadi penulis blog.Bacaan lain:Tips Membina Network Untuk Blogger NewbieBlogger Popular Tak Pandang Newbie, Betul Tak?Isu Yang Tak Pernah Basip.s. Jangan abaikan kucing [...]