Tabung Sumbangan Untuk Saudara MEGAT

Petang tadi aku membaca sebuah entri yang sungguh tragis Tangis Aku, Isteri dan anak oleh Saudara Megat dan kemudian diikuti dengan entri Apa lagi yang harus aku buat? oleh Saudara Azman Ishak. Sungguh tersentuh hati aku tapi aku yakin Allah sangat sayangkan Saudara Megat maka diuji dengan ujian yang berat.

Mulai hari ini aku berazam setiap pendapatan yang aku perolehi daripada program DapatWang akan aku sumbangkan kepada Saudara Megat. Aku juga mengharapkan kepada teman-teman yang tidak mampu menyumbang kewangan kepada Saudara Megat bantu klik link http://dapatwang.com/denaihati setiap hari. Setiap klik ANDA bernilai RM0.30 akan aku gandakan sekali ganda untuk disumbangkan kepada Saudar Megat. Maknanya jika jumlah pendapatan terkumpul RM1000 maka aku akan mencari dana tambahan sebanyak RM1000 menjadi jumlah RM2000 yang akan disumbangkan kepada Saudara Megat.

Hari ini hari susah Saudara Megat mungkin besok atau lusa giliran kita pula. Semuga Allah beri kekuatan kepada Saudara Megat dan keluarga. Aku doakan mereka sekeluarga REDHA dan SABAR dengan ujian kecil dari Allah. Ingatlah ujian di akhirat lebih hebat. Semuga sumbangan kecil kita ini boleh meringankan beban Saudara Megat dan keluarga.

Sumbangan Tunai boleh dibuat terus ke :

Akaun CIMB.
Faisal Amirul Othman.
0123 0015 4575 21.

Akaun Maybank.
Faisal Amirul Othman.
1010 7541 8124

@Maklumat bank daripada AzmanIshak.com


[ad#nuffnang336]

---

  1. event yg sgt mulia..

  2. Kalau ada la program amal macam ni.. saya nak cuba juga menderma..
    Entri terbaru Steward John – Time Traveler Caught on Charlie Chaplin’s FilmMy Profile

  3. sanagt mulia bro memprakarsai event macam nih

  4. saya pun turut meletak banner blogger-we care,semoga lebih ramai lagi blogger-blogger yang menyumbang kepada rakan kita en megat
    .-= wazy´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

Trackbacks

  1. [...] Kamu boleh membantu dengan mengklik link http://www.dapatwang.com/?id=denaihati setiap hari, dimana jumlah pendapatan yang berjaya dikumpul akan disumbangkan kepada Encik Megat malah jumlah tersebut akan digandakan. Untuk keterangan kanjut, sila lihat “Tabung Sumbangan Untuk Saudara Megat“. [...]

  2. [Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care | Donha says:

    [...] Maklumat lanjut, sila click pada ribbon diatas. [ SINI ] – dilahdilot – Boleh juga click pada Denaihati untuk memberi sumbangan dalam bentuk dana click yang Denaihati [...]

  3. [...] membantu Bro Megat ialah dengan mengikuti peraduan yang di anjurkan di dalam blog Azizwan dan DenaiHati. Ayuh rakan rakan blogger sekalian tunjukkan keprihatinan anda semua. Harap bantuan dari rakan [...]

  4. http://www.dilahdilot.com/khas-ribbon-kh…logger-we-care | Dilot says:

    [...] sila ke blog bro hydir atau ke   blog bro denaihati … [...]

  5. [...] in IsuSemasa on 02 21st, 2010 | no responses Aku memohon maaf kepada semua penderma dan Saudara Megat di atas kelewatan entri ini. Pada 9/1/2010 aku telah melancarkan Tabung Sumbangan Untuk Saudara [...]

  6. [...] message @ facebook atau twitter. Rakan-rakan juga ada pilihan untuk menyumbang kepada tabung Saudara Megat, tabung Adik Ammar atau tabung pembinaan Sekolah Menengah Agama Ghufran. (Penderma hanya perlu [...]

  7. [...] Peribadi. Jadi diharapkan kita dapat sama – sama membantu saudara megat. Petikan Dari Denaihati Hari ini hari susah Saudara Megat mungkin besok atau lusa giliran kita pula. Semuga Allah beri [...]

  8. [...] Kamu boleh membantu dengan mengklik link http://www.dapatwang.com/?id=denaihati setiap hari, dimana jumlah pendapatan yang berjaya dikumpul akan disumbangkan kepada Encik Megat malah jumlah tersebut akan digandakan. Untuk keterangan kanjut, sila lihat “Tabung Sumbangan Untuk Saudara Megat“. [...]

  9. [...] 1. Klik link ini http://www.dapatwang.com/?id=denaihati (kalau boleh setiap hari) kerana jumlah pendapatan yang berjaya dikumpul akan disumbangkan kepada Encik Megat malah jumlah tersebut akan digandakan. Misalnya jumlah yang berjaya dikumpul adalah RM200, maka jumlah yang akan disumbangkan adalah sebanyak RM400. Ini adalah inisiatif dari pemilik blog Denaihati. [...]

  10. Blogger Perihatin, Bantuan Kemanusiaan Diperlukan | Roslan Nazri says:

    [...] beliau anda boleh rujuk di entri megat sendiri disini atau blog kawan-kawan aku azmanishak, hydir, denaihati, azizwan, mohdisa dan ramai lagi yang turut serta dalam misi ini. Jika anda turut serta bagitau di [...]

  11. [...] juga rakan bloggers yang membuat pelbagai cara membantu En. Megat, antaranya En. Hydir dan juga En. Denaihati. Anda boleh rujuk cara tersebut diblog mereka untuk [...]

  12. Blogger Kacak Dan Blogger Cun, Sayang Kamu! | MEGAT says:

    [...] Denaihati juga telah menyediakan kempen khas untuk aku. Katanya, sesiapa yang tidak mampu untuk memberi bantuan secara langsung, bolehlah klik kepada banner beliau untuk dapatkan kutipan sebanyak RM0.30 setiap klik. Lagi sekali aku begitu terharu. Aku juga meletakkan banner ini disetiap helaian entri supaya memudahkan misi bantuan. [...]

  13. [Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care « Something that RON wanna share about says:

    [...] tanda kita prihatin. Maklumat lanjut, sila click pada ribbon diatas. [ SINI ] Boleh juga click pada Denaihati untuk memberi sumbangan dalam bentuk dana click yang Denaihati [...]

  14. uberVU - social comments says:

    Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by denaihati: Pelancaran TABUNG SUMBANGAN UNTUK SAUDARA MEGAT @ http://bit.ly/67Nwcp

Artikel pilihan...close