Social Media Awards 2013 pengundian bermula

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, 2012 blog Denaihati telah mencalonkan diri untuk katogeri Best of the Best Blog of the year 2012 untuk Social Media Awards 2012. Tujuan utama ketika itu adalah untuk penjenamaan. Dengan sokongan daripada semua Rakan Setia akhirnya blog Denaihati telah menang katogeri tersebut bersama 23 blog popular Malaysia yang lain. Alhamdulillah hasilnya memang lumayan bukan sahaja trafik bertambah, jenama semakin dikenali, mendapat jemputan untuk seminar dan juga mendapat perhatian daripada berbagai syarikat antrabangsa untuk pengiklanan.

Social Media Week 2013

Atas tiket sebagai pemenang Social Media Awards 2012, blog Denaihati telah dijemput untuk Soft Launch Malaysia Social Media Week 2013 (MSMW 2013). Seperti 2012 Malaysia Social Media Week 2013 dipenuhi dengan berbagai acara antaranya seminar dan bengkel. Tahun 2012 team Denaihati hadir bersama dengan Anarm, Jaws Ismail, Zulseffort dan usahawan hebat Fahmy Adam. 2013 team Denaihati juga akan menyertai aktiviti Malaysia Social Media 2013 bersama Rakan Denaihati yang bertuah. Kepada yang berminat tunggukan pengumuman khas di Denaihati FB Group.

Blog Denaihati dari awal memang tidak bercadang untuk masuk Social Media Awards 2013 kerana ingin memberi peluang kepada Rakan Blogger lain. Lagi pun setelah dibelek-belek Social Media Awards 2013 tak tahu katogeri mana nak masuk. Katogeri 2013 telah berkurangan kepada 20 katogeri berbanding 23 katogeri untuk 2012.

Manusia bisa merancang tapi perancangan ALLAH SWT lagi hebat. Dua hari selepas hari mengundi bermula dapat berita mengejutkan dari Cheeze Maz rupanya blog Denaihati dah masuk senarai untuk katogeri Most Creative Blog. Terima kasihlah kepada Rakan Blogger yang menominasikan blog Denaihati. Siapalah agaknya gerangan beliau ini ….

Ini ayat yang digunakan untuk menerangkan blog Denaihati : “A blog which caters to all age groups with respect to technology, religion, football & much more. Also creatively engraved in Bahasa and one of the most visited blogs in the year 2011 – 2012. Well deserved for most creative blog.

Layakkah blog Denaihati untuk katogeri Most Creative Blog?? ….. Pembaca yang akan menentukan.

Kepada Rakan Denaihati yang sudi nak vote blog Denaihati sila klik button di bawah.

MSMW2013

Kepada semua yang telah vote sila tulis DONE di Denaihati FB Group. Untuk mendapat peluang kedua cabutan bertuah sila tampal banner MSMW2013 yang ada di SINI dan tinggalkan link blog ada di SINI. Di akhir pengundian pada 8/2/2013 cabutan bertuah akan dibuat. Kepada yang bertuah akan mendapat package Kembara Muslim Kemboja 4H 3M.

Ramai juga Rakan Blogger Denaihati yang mencalon dan dicalonkan dalam berbagai katogeri antaranya :

1. Favourite Innovative Blog

  • Ariffshah.com
  • Melastikbintang.com

2. Favourite Business Blog

  • Earncent.com
  • StudioaAksara.com
  • Abangensem.com

3. Favourite Celeberity Blog

  • Zarulumbrella.com

4. Favourite Music & Entertainment Blog

  • Suarapeople.com

5. Favourite CSR Blog

  • Kucing.my

6. Favourite Education Blog

  • Bloggersentral.com
  • Hasrulhassan.com
  • Ohcikgu.com
  • Shaharil.com

7. Favourite Foodie Blog

  • Koleksi1001resipi.com
  • Nadot.my
  • Kakinakl.com
  • Hazmanfadzil.com

8. Favourite Gossip Blog

  • Beautifulnara.com
  • Suarapeople.com

9. Favourite Photography Blog

  • Azmanishak.com
  • My.Mustaffa.org
  • Muktasim.com

10. Favourite Gadgets Blog

  • iAwani.com
  • Amanz.my

11. Favourite Shopping Blog

  • Cheezamaz.blogspot.com

12. Favourite Travel Blog

  • Faizalfredley.com

13. Favourite Lifestyle Blog

  • Bicamakdara.com
  • Budakfelda.com
  • Mohdzaid.com
  • Penmerah.com
  • Puanbee.com
  • Rabiatuladawiyah.com
  • Shahrulsite.com
  • Akmaomar.com
  • Ciklilyputih.com
  • Wanwidget.com
  • Teratakusang.com
  • Namiacinta.com
  • Hatisamronkin.com
  • Faizalpj.com
  • Hatiputera.com

14 Favourite Micro Blog

  • Hafizrahim.com

15. Most Creative Blog

  • Akubiomed.com
  • Hanspunyablog.blogspot.com

(Kepada yang tak tersenarai sila maklumkan)

Menang kalah dalam pertandingan itu kan adat …. yang paling penting penjenamaan bayangkan berapa ramai yang telah melihat nama blog kita walaupun mereka tidak mengundi. Ini masanya untuk kita menarik pembaca-pembaca baru dengan entri yang menarik. Bayangkan daripada ribuan itu kalau ada 10% yang menjadi pembaca setia pasti bertambah trafik blog.

---

  1. Tahniah, ramai pembaca blog yang mengenali kemampuan blog ini, justeru blog ini memang layak dipertandingkan.

    Semoga berjaya. Amin
    Entri terbaru faizul – Apabila Jerebu Melanda Pusat SerentiMy Profile

  2. Sangat menarik!Terima kasih banyak.
    Entri terbaru John – Fat Loss Tips By Chad Howse | Fat Loss Tko ReviewMy Profile

Trackbacks

  1. […] senarai pendahulu undian menarik juga kerana ramai juga Rakan Blogger yang disenaraikan dalam enti INI telah tersenarai antara yang mendahulu undian sehingga hari ini .. esok belum tahu […]

  2. […] senarai pendahulu undian menarik juga kerana ramai juga Rakan Blogger yang disenaraikan dalam enti INI telah tersenarai antara yang mendahulu undian sehingga hari ini .. esok belum tahu […]

  3. […] pernah aku duga permintaan dari blogger INI yang meminta aku menggantikan tempat beliau untuk menghadiri event INI akhirnya telah membuka […]

  4. […] terima kasih banyak banyak kepada Denaihati kerana menyenaraikan blog blog pilihan yang tersenarai didalam Social Media Awards 2013. Aku yang […]

  5. […] Kot-kot depa tahu lebih mendalam tentang isu ini. Zulseffort, AzuanRazi, Neu, AriffShah, Eizil, Denaihati dan sesapelah yang korang suka. Ada ramai lagi yang aku boleh kata agak faham dalam bab-bab SEO ni. […]

Artikel pilihan...close