Pengalaman berjiran Wanita Bujang

Aku tertarik betul dengan kisah azabnya berjiran dengan wanita bujang di blog Oh! Tidak. Aku pun ada pengalaman yang menarik dan pasti teman-teman pun ada pengalamankan menarik tak kiralah samada berjiran dengan wanita atau lelaki bujang. Antara pengalaman masa bujang berjiran wanita bujang ni :

1)Mengilai ramai ramai macam pontianak.

2)Coli dan panties dijemur di hadapan jalan raya. (macam bendera bangsa bangsa bersatu berkibar)

Gambar dari Aku X-PO

3) Kalau memasak di dapur, dengan hilai ketawa dan berbualan boleh didengar oleh jiran.
4) Hari minggu kalau cuci kereta, main air pancut antara mereka.
5) kalau balik shopping, dengan megah dan suara yang kuat memanggil teman serumah untuk meilhat apa yang dibeli semasa shopping.
6) Kalau boyfriend datang, suruh masuk terus. Bukan suruh tunggu diluar.

Ish ish ish ..banyak lagi kalau nak cerita..tetapi bukan semua wanita bujang berperangai begini hanya segelintir sahaja. Ada yang nak kongsi pengalaman ke ….

Tanggungjawab kita sebagai jiran memang telah dijelaskan dalam Islam. Jiran ini lebih penting daripada saudara mara kita yang jauh dan sebaik-baiknya apabila kita berdoa mesti kita doakan untuk jiran kerana akhirnya kelak di akhirat kita akan dituntut oleh jiran kita.

82 Comments

  1. tu la ulama ckp ppuan skrg dh xde nilai dlm dunia ni.. harapkan nilai smasa kawin je bapak punye mahal.. mahal tp hadis penuh di dada xpe juga.. ni kakai bau cekang harga melampau2.. bkn nk kritik, tp tu la kenyataan dan lumrahnya..

    🙂
    .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

    1. @aduka, hehe, betul la tu encik aduka, tp ingt..bukan semua perempuan mcm tu taw…encik aduka tulis tu cam a bit harsh la.. 🙂 lelaki or perempuan majoriti nya sama saja sbb mane2 manusia xsempurna kn…
      .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

      1. @Dya; eh silap dya.. maaf.. lupa nak mention.. bukan semua.. tp sbilangan saja.. jgn marah ye dya.. sy tau isu ni sensitif.. sbb tu rmai ppuan skrg x stuju hal2 macam ni..

        🙂
        .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

            1. @aduka, hehe, dya belajar dari kesilapan lagipun, tu sbb la ayat dh jadi cam pakar motivasi…tp jauh lg la nk lawan dato dr fadzilah kamsah keke
              .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

            1. @aduka, haha mmg, dya pn hehe…ibarat langit ngan bumi huhu..tp semua org yg berjaya bermula dr bwh kn…so nk 1000 daya, xnk 1000 dalih kot..keke
              .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

        1. @Steward John, haha setuju sgt2 la ngan komen encik steward kita ni…gender je lain2 kot, tp byk yg sama sbnrnya lelaki ngan perempuan

            1. @aduka, Ye la.. apa yang tidak tu.. sila jelaskan saudara Aduka. hehe
              .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @aduka, oo…kalau btul bgus la encik aduka hehe…tp alau sekali dua terlepas dr mulut tu biasala hehe, jgn malu2 nk ngaku pula haha
              .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

            2. @aduka, Betul ker bukan kaki umpat? dah buat screening ker? huaahaha
              .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            3. @Dya, memang benda tu tak sedar punya.. dah manusia kan, memang tak lepas dari buat benda tu..
              .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

          1. @aduka, Tak percaya tiada lelaki pandai mengumpat.. bila duduk sama2 tu, mesti mengumpat juga tu.. tak caya? Kalau ada wanita lalu depan mata, gerenti sibuk mengumpat sesama tu.. hehe
            .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @Steward John; betul2.. tp saya ni kurang mengumpat.. saya tahu mengumpat tu dosa.. tp saya x kata saya x penah mengumpat.. penah.. tp saya kurang.. 🙂
              .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

    2. @aduka, ni berbaur macam anti perempuan jer ni.. ada sejarah pernah disakiti oleh perempuan ker? hehe
      .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

  2. keke, penulisan agak kelakar…tp dya harus setuju la kut, tp bukan sbb dya penah buat pkr2 tertentu yg encik denaihati postkn di atas, n0o0o0….freakin’ way ! huhu, but anyway, ngilai cam pontianak tu penah la kut sekali dua haha. bila dh berkumpul ramai2 mmg byk berita yg nk diceritakan. cam slumber party la kut, with pajamas and food but n0o0o0 men whatsoever ! 😆
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

      1. @aduka, hehe same2 aduka ! i still have a lot to learn though…benda2 baik camni bukan boleh belajar overnight…mistakes are just common, as long as kita xulang setiap mistakes tu..
        .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

        1. @Dya; btol kata dya.. bkn serta merta boleh brubah kan.. makan masa.. xpe.. nobody’s perfect kan.. tp if nk brubah, pelan2 la kan.. sokong dya! chaiyok2!

          🙂
          .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

          1. @aduka, yap…kalau betul pn nk berubah xboleh jugal rush, sbb nanti xmenjadi juga huhu…everything must have feel haha…ape da dya melalut ni..keke
            .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

            1. @Dya; apa yg dya melalut ni? hahaha.. ni mesti kes xde idea nak komen ni.. ahaha.. ilex dya.. amik udara oksigen dlu.. tarik nafas.. sniiiiifff.. lepasss.. hufff..! hahaa..
              .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

    1. @Dya, Dah kantoi.. Biasanya benda macam ni berlaku di Asrama.. tapi dekat asrama tempat saya pulak, berbeza… Segala bunyian2 boleh didengar. Bukan takat bunyi pontianak, bunyi segala jembalang pun turut tak ketinggalan.
      .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

      1. @Steward John, haha…sape yg xpenah mengilai kn encik steward…xadventure la hdp hehe..tp xdela ngilai smpi nyusahkn org kn..

        bunyi segala jembalang? cam creepy je tu…hehe
        .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

        1. @Dya, Yer betul tu Dya… tak salah mengilai asalkan tidak menyusahkan orang lain.. hehe
          .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        1. @aduka, a’ah.. dengar2 block saya ni memang berpenghuni…. tak setakat ni tak pernah dengar lagi apa2.. Bukannya kita nak minta2 kan..
          .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @aduka, Tak la pernah minta2 benda tu.. Tapi setakat ni memang tak pernah nampak atau dengar apa2 pun.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  3. Haha, Pengalaman nombor 2 tu tak tahan.. siap jemur coli dihadapan jalan raya.. nak buat jualan bundle mungkin nih.
    .-= Steward John´s last blog ..Rumah Kedua? =-.

    1. @Steward John; kt kawasan perumahan aku mmg pyh jumpa ppuan sidai spender.. tp yg mengilai tu bapak ramai.. yg nyanyi cam pontianak atas moto pn ada..

      bodo je kan?

      🙂
      .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

      1. @aduka, Hahaha.. Kenangan Zaman muda.. Tapi tak pernah pulak menjemur pakaian dalam sampai macam tu…
        .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!