Malaysia vs Thailand Sea Games 2011

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, perlawanan pertama kumpulan bola sepak Sea Games Indonesia 2011 Harimau Malaya seri dengan team Singapore. Perlawanan kedua Malaysia vs Thailand dijangka sengit. Team Indonesia mendahului kumpulan A setelah menang kepada Cambodia 6 – 0. Team Malaysia mesti menewaskan Thailand untuk bersaing dalam kumpulan maut dan layak kepusingan suku akhir.

Keputusan Malaysia vs Thailand : 2 – 1

Penjaring gol Malaysia : Baddrol 27′, Izzaq Faris Ramlan 85′

Perlawanan live Malaysia vs Thailand 9/11/2011 jam 5.00pm waktu Malaysia boleh disaksikan di Astro Arena 801 atau boleh juga live streaming Malaysia vs Thailand melalui twitter dengan hashtag #Malaysia atau #Thailand atau boleh juga nonton online live streaming @ Norfanil.com.

Starting line-up:

Malaysia: Che Mat Khairul Fahmi, Jasuli Mahali, Mohd Shas Mohamad Fadli, Omar Mohd Asraruddin, Fazail Mohd Irfan, Bakhtiar Baddrol, Othman Maohamad Fandi, Ibrahim Syahrul Azwari, Wan Zakaria Wan Zaharul, Mansor Muhd Nazmi Faiz, Ahmad Mohamad Muslim.

Thailand: Weerawut Kayem, Adisak krisorn, Chalermsak Kaewsooktae, Sarach Yooyen, Ronnachai Rangsiyo, Kroetrit Thawikan, Phonlawut Donchui, Sutjarit Jantakol, Pokklaw a-nan, Ukrit Wongmeema, Komkrit Cumzokcheak

Video aksi menarik Malaysia vs Thailand :

 

MALAYSIA BOLEH.

Jadual penuh dan keputusan bola sepak Sea Games Indonesia  2011 kumpulan A @ Bola Sepak Sea Games 2011


Spread the love

83 Comments

  1. alhamdulliah. skuad bola sepak negara bimbingan jurulatih Ong Kim Swee berhasil menang .kini ketas kemboja dengan skor 4-1 ,meskipun banyak peluang keemasan tidak dapat disudahkan dengan baik. jaringan tunggal pasukan kemboja adalah pada babak kedua.dimana kelihatan jelas anak2 didik OKS agak sedikit alpa .bukan itu sahaja, malah di babak 45minit kedua, tampak jelas kebangkitan pasukan dari kemboja. agak mencemaskan buat penyokong bola sepak malaysia. untuk malaysia memastikan kemenangan di perlawanan berikutnya, kita harus bermain lebih baik. ini karena indonesia mempunyai penyerang yang cukup tangkas seperti titus bonas, pemain asal papua ini.
    Curahan rasa manja sheila @ ..miniature perfume setMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!