Kes Pembunuhan tragis Sosilawati dan gambar suspek panas di Twitter : Al-Fatihah

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, kisah tragis Datuk Sosilawati sungguh mencengkam fikiran setiap orang yang ada hati dan perasaan. Bagaimana manusia sanggup dengan segaja merancang suatu pembunuhan dari awal dengan begitu sadis di luar bidang pemikiran manusia yang waras. Dengan sengaja ke 4 mangsa di minta ke Banting. Dengan segaja ditukar kereta untuk ke Banting dan dengan segaja ke empat-empat di bunuh, dibakar dan abu mayat dibuang di beberapa buah sungai.

Semua berita ini dapat diikuti dengan LIVE setiap saat melalui TWITTER yang telah terbukti wadah terpantas dalam menyampaikan apa juga berita di dunia di masa ini. Di antara twitter kes pembunuhan tragis Datuk Sosilawati dan 3 yang lain yang sempat aku pick up…AL-FATIHAH

@ Gambar Suspek Utama Pembunuh Datuk  SosilawatiLawiya http://bit.ly/aw6lPZ

@ Suspek Dibawa Ke Lokasi  Sosilawati Dibunuh, Jam Tangan Ditemui: Operasi Cari Bahan Bukti Pembunuhan  Sosilawati Dit… http://bit.ly/9IjdM1

 

Sumber Zonartis.com : Suspek DATUK PATHMANABHAN A/L NALLIANNEN

[ad#Adsense234x60]

@ 6 people confessed that they killed,burned  sosilawati n the gang.

@ Kronologi berakhirnya kes bunuh  Sosilawati Lawiya http://nblo.gs/7MUbN

@ Terkini.. Sosilawati: Mangsa Dibakar Menggunakan Tahi Lembu Dan Petrol http://goo.gl/fb/NFVd6

@ Kejadian tragis menimpa  Sosilawati sukar untuk diterima – KUALA LUMPUR 13 Sept. Kenalan rapat Datuk Sosilawati Lawiy.. http://bit.ly/akhFVO

 

Sumber Zonartis.com : Suspek SURENDREN A/L NALLIANNEN

@ Updating on # sosilawati one of the suspect was brought to a bridge where the ashes scattered. Marine found a watch wrapped in a plastic bag

@ Tak puashati dengan pengumuman kes arwah Datuk  Sosilawati, disahkan dibunuh tapi siasatan forensik masih dijalankan?!

@ Sosilawati murder case: Police find gold watch said to belong to one of the four victims at crime scene …http://bit.ly/cZoKPY

@ Suzana Percaya Suaminya Noorhisham Masih Hidup: K es Sosilawati: Isteri pegawai bank percaya suami…http://bit.ly/c7JMn5

@ Banyak lagi twitter yang terkini di sidebar.

 

Cuba baca Notis yang dikeluarkan oleh Bar Council dibawah yang dikeluarkan pada 31 Mac 2007..
DALAM PERKARA AKTA UNDANG-UNDANG PROFESYEN 1976
PER : EN. PATHMANABHAN A/L NALLIANNEN (NO K/P : 690211-10-5525)
EN. SURENDREN A/L NALLIANNEN (NO K/P: 720801-10-5773)
EN. UMAR BAKI BIN ABDUL MAJID (NO K/P : 480805-08-5765)
NOTIS ADALAH DIBERIKAN bahawa Lembaga Tatatertib Peguam-Peguam telah menjatuhkan perintah-perintah disiplin terhadap peguambela dan peguamcara yang dinamakan di bawah, berkuatkuasa 21 hari dari tarikh perintah-perintah tersebut.
Digantung dari amalan guaman selama satu (1) tahun menurut perintah bertarikh 9 Mac 2007 dan akan tamat pada 30 Mac 2008
En. Pathmanabhan a/l Nalliannen
En. Surendren a/l Nalliannen
Beramal di :
Tetuan Pathma Nalli & Partners
No. 198, Jalan Sultan Abdul Samad
42700 Banting
Selangor
Dibatal dari daftarai Peguambela dan Peguamcara menurut perintah bertarikh 9 Mac 2007
En Umar Baki Bin Abdul Majid
Dahulunya beramal di:
Tetuan Umar Baki & Co.
No. 3348, Tingkat 1
Jalan 18/32, Taman Sri Serdang
43300 Seri Kembangan
Selangor – Sumber

[ad#nuffnang336]

---

  1. deadliness all around thank you….

  2. melayu islam says:

    betul tu bakar je semula keling pariya ni..dasar pariya celaka

    • thilagavathy says:

      orang makan lembu keling.dahlah rogol anak sendiri punya bangsa.

    • dah keling…keling jugak le…x kan bole jadi melayu…pukimak punye keling…haramjadah…tp yang dok peliknye…org melayu jugak yang bagi muke kat depa…

  3. bakar je semula keling ni..sial keling..pariya betul

  4. MIKEAL.... says:

    SEMBEALIH JEEE….KELING 2 EKOR NI….DASAR HARAMJADAH….

    • iceman says:

      Dalam hal ini kita jangan buat atau jatuh hukum mana2 simamat yang sedang ditahan pihak berkuasa,kita tunggu dan lihat sama ada undang2 kerajaan malaysia telus atau tidak,dunia hari ini jika kita ada duit semua boleh beli,jika simamat ni masih boleh terlepas dah pasti ada yang tak betul dengan undang2 dimalaysia.

  5. salam DH.. muka suspek tuh
    nampak muka innocent jer kan..
    Entri terbaru nurmisnan – Mahluk ini memang biadapMy Profile

  6. sejenjang says:

    jenayah berat banyak terjadi di tanah semenanjung.ini membuat kita dari sarawak takut nak berkunjung atau makan angin di sana.kita ke sana hanya on transit sahaja di lapangan terbang.rasa kurang yakin tinggi untuk bergerak sendirian,berbeza pada 5 ke 10 tahun dahulu.
    kita pun maklum kenapa hal ini terjadi disebab pelbagai faktor.kehadiran ramai pendatang dari negara laur dan membawa bersama penyakit sosial mereka. lebih memburukkan ialah masalah dadah.Kalaulah masalah itu dapat dikurangkan apa lagi dihapuskan, setidaknya, masalah jenayah menurun.Apa yang kita harapkan agar pihak berwajib akan terus berusaha memerangi gejala tidak sehat ini.Rindu untuk bercuti dan sebagainya di bumi malaysia tercinta turut terhalang bila perkhidmatan pengangkutan seperti bas, teksi,pemandunya banyak menimbulkan kerenah.Hal ini tidak kita alami bila berada di Indonesia, vietnam,thailand dan sebagainya.saya berharap pada tahu 2011 dan seterusnya masalah tersebut dapat diatasi dengan baik dan tanah semenanjung bertambah aman daripada gejala dadah dan jenayah.

  7. Nampaknya kes2 macam ni sudah tidak asing lagi dekat sini.. Banyak jer kes pembunuhan berlaku.. apa yang nak jadi dengan dunia pun tak tahu.
    Entri terbaru Steward John – KPLI Tarikh dan Pautan pentingMy Profile

  8. Saya sangat setuju apa yang menjadi pemikiran anda.

  9. benda nie dah byk sgt kontreversi lah…tak tau yg mana satu betol huhu

  10. Salah seorang dari peguam yang bergelar Datuk adalah merupakan salah seorang dari Pengarah Syarikat yang telah berjaya menipu orang ramai iaitu Syarikat Pon72..Salah satu syarikat yang menipu duit ramai orang. Syarikat Pon 72 ini juga meniru hakcipta sebuah syarikat lain iaitu Visiber Sdn Bhd. Perkara ini telah terbukti. Isteri saya yang juga salah seorang dari mangsa bagi syarikat Pon 72 di mana hampir rm10k wang isteri saya lesap apabila salah seorang agent POn 72 melarikan diri secara tiba2. Bukti?Ini bukti yang menyatakan PATHMANABHAN and PON 72 ada bersangkut paut
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs319.ash2/59902_103658629697784_100001609414311_24971_4206221_n.jpg

    • RM10K? Wa, memang jumlah yang besar sangat tu…tapi apa boleh buat, harap agak orang lain dapat mengambil contoh dekat sini agak tidak senang-lenang ikut benda macam ni..

  11. sukar dipercayai ada lagi manusia yang bersikap tak ubah seperti binatang buas yang langsung tiada mengasihi mangsanya….
    Entri terbaru whose – Rukun NegaraMy Profile

  12. Org yg bt ni mmg xberhati perut…ari baik bln baik pn sggup di bt…lgsung xpikir…seksa lg mgsa…xtau la nk ckp..mmg kejam…kuarga mgsa msti selalu igt bila tiba merdeka n hari raye…30hb sehari sblm merdeka mgsa hilang, ari raye mgsa dh takde…ssh nk lupe tu…pe2 pn tkziah pd kuarga yg terlibat..sama2 la kita doakan smga roh mereka yg teraniaya tu di cucuri rhmat…amin…

Trackbacks

  1. […] menjadi caantik ada juga rahmatnya apabila melahirkan ramai jutawan Perempuan Melayu seperti Arwah Datuk Sosilawati.Setiap Kejadian Allah itu memang cantikYang sedihnya tu ada pulak yang mengambil kesempatan […]

  2. […] JenayahShareAssalamualaikum dan salam 1Dunia, peristiwa yang menimpa Jutawan Kosmetik Datuk Sosilawati dan 3 rakannya yang dibunuh dan dibakar sungguh tragis. Alhamdulillah pemergian beliau diiringi […]

  3. ping.yanmieonline.com says:

    Kes Pembunuhan tragis Sosilawati dan gambar suspek panas di Twitter : Al-Fatihah | Denaihati…

    Semua berita ini dapat diikuti dengan LIVE setiap saat melalui TWITTER yang telah terbukti wadah terpantas dalam menyampaikan apa juga berita di dunia di masa ini. Di antara twitter kes pembunuhan tragis Datuk Sosilawati dan 3 yang lain yang sempat aku…

  4. […] jutaan ringgit. Kerana duit manusia sangguh buat apa sahaja termasuk membunuh dengan kejam seperti kes pembunuhan Datuk Sosilawati. Mungkin teman-teman ada pengalaman terkena atau hampir terkena dengan phishing ni?If you enjoyed […]

  5. IMCurtain.com says:

    Kes Pembunuhan tragis Sosilawati dan gambar suspek panas di Twitter : Al-Fatihah | Denaihati…

    Semua berita ini dapat diikuti dengan LIVE setiap saat melalui TWITTER yang telah terbukti wadah terpantas dalam menyampaikan apa juga berita di dunia di masa ini. Di antara twitter kes pembunuhan tragis Datuk Sosilawati dan 3 yang lain yang sempat aku…

Artikel pilihan...close