iPhone 4 Malaysia Jumaat ini maaf aku dulu.

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, awal Jun 2010 Apple telah melancarkan iPhone 4 generasi baru yang sangat mengiurkan bagi mengantikan iPhone 3GS. Ketika itu aku dah bercadang nak menukar iPhone 3GS ke iPhone 4 pada lawatan ke Kemboja yang akan datang. Kenapa Kemboja kerana di sana harganya RM200 – 300 lebih murah daripada Malaysia. Tetapi niat aku terhalang apabila aku diberitau oleh agen Apple Store di The Mines bahawa iPhone 4 menggunakan mikro SIM card yang hanya akan dikeluarkan oleh wakil iPhone yang sah iaitu Maxis dan Digi. Bukan apa aku sekarang guna unlimited CELCOM broadband malas pulak nak tukar ke Maxis. Khabarnya Maxis dan Digi akan melancarkan iPhone 4 Malaysia pada hari Jumaat 24/9/2010.

Aku ada baca entri Shamhardy perbezaan antara Android dan iPhone. Perbezaan ini mungkin dirasai untuk mereka yang mahir menggunakan smartphones yang berbagai seperti HTC evo4G, Samsung galaxy, iphone 4, Nokia N8, Blackberry dan lain-lain lagi. Bagi aku yang hanya guna untuk monitor blog, email, facebook, twitter, arah kiblat, waktu solat, result EPL 2010/11, maps dan harga emas rasanya iPhone pun dah cukup sesuai.

Semalam aku singgah di kedai telefon di Kluang Mall nak cuci mata nak tengok latest handphone. Mata aku ternampak deretan 4 biji iPhone 4 yang confirm stok Singapore. Sedang aku membelek-belek deretan iPhone tu brother yang jaga tu tanya samada aku berminat ke? Memanglah aku minat cuma aku cakap susah nak tukar sebab aku tak ada mikro SIM card dan sekarang pun aku dah guna iPhone 3GS. Jawapan mamat tu memang simple, dia kata SIM card diaorang boleh adjust dan iPhone 3GS boleh trade in. Ha ha ha kau orang nak tau apa jadi setelah satu 1 jam aku dah bawa balik iPhone 4 16 GB dengan iOS 4.1.

Kepada pencinta iPhone tunggukan iPhone 4 Malaysia Jumaat ni maaf aku dulu.

[ad#Mangga 300]

---

  1. awesome!!!!!
    love the objective……………………..also hugely innovative!?!?!?!?!?
    Regards, Joshuah

  2. Wah, saya sangat cemburu tengok orang lain pegang itu IPHONE 4, sangat sngat CEMBURU :(
    Entri terbaru Faridzuan – Perancangan 2011!My Profile

  3. Cemana dah pakai iphone 4 ni kasik la review sket. dengar kata banyak prob nya betul ke??

    —————–
    Kad kahwin eksklusif & elegen
    Kad kahwin

  4. Steward John says:

    Asyik2 datang kat sini tengok gambar iPhone tu jer.. haha

  5. Bro kalau dekat kemboja tu murah. mungkin boleh minta kawan kita dekat kemboja belikan untuk kita.. hehe

  6. emm, teringin gak nak pakai iPhone 4 ni.. tapi belum mampu lagi.. nnti contest lain, blh buat hadiah iPhone 4 ni.. :)
    Entri terbaru Azuan – DiGi iPhone 4 MeMy Profile

Trackbacks

  1. digi maxis iphone | myfitri says:

    […] nak jadi orang pertama yang pakai iphone 4.  Siap masuk Buletin Utama lagi semalam.  Tapi blogger denai hati dah pakai dulu dah sebab beli kat Kluang.  Dia dapat stok daripada Singapura punya.  Pihak Digi […]

  2. IMCurtain.com says:

    iPhone 4 Malaysia Jumaat ini maaf aku dulu. | Denaihati…

    Aku ada baca entri Shamhardy perbezaan antara Android dan iPhone. Perbezaan ini mungkin dirasai untuk mereka yang mahir menggunakan smartphones yang berbagai seperti HTC evo4G, Samsung galaxy, iphone 4, Nokia N8, Blackberry dan lain-lain lagi. Bagi aku…

Artikel pilihan...close