How Google Works – menarik untuk diketahui

Salam 1Malaysia, ketika ini aku berada di Sumatera untuk tujuan survey peluang perniagaan. Mata tak boleh lelap kerana gembira setelah pasukan kesayangan aku Netherlands berjaya menewaskan Brazil. Itulah orang kata bola JABULANI ni bulat, apabila 2 pasukan gergasi bertemu yang banyak buat kesilapan akan tewas. Maka dengan ini hanya tinggal 4 pasukan pilihan blogger yang masih bertarung untuk juara FIFA worldcup 2010.

Sambil menonton perlawanan Uruguay vs Ghana aku terjumpa info dari blog Alltop.com yang bertajuk How Google Works yang rasanya patut aku kongsikan dengan teman-teman. Untuk lebih jelas sila klik gambarajah di bawah. Kalau rajin tolong re tweet seberapa banyak yang boleh untuk kongsi ILMU yang baik ini.

Info from PPCBLOG.COM

[ad#advertlets336]

216 Comments

      1. Program yang dikenal sebagai Crawler, spider atau robot yang di gunakan google sebagai petugas penjelajah dunia internet itu bernama Cusco, scooter dan Deephot.

            1. Yang juga sebagai salah satu kebanggaan para blogger jika bisa mencapai rangking yang baik sehingga kesempatan muncul di area search engine lebih besar sesuai dengan isi dan tema blog tersebut yang tercermin dalam meta, title dan tag blog.

          1. Wa, confirm ada masalah koneksi bro ni sampai terputus2 message pula. Memang benda ni susah betul mau difahami dalam masa yang singkat.. kena baca 20 kali baru dapat masuk dalam kepala.. heeh
            Curahan rasa Steward John @ ..DoFollow and NoFollowMy Profile

  1. baru tahu camane diorg leh crawl ke blog2 gini.mmg google ni da xleh lawan dh kot.konker dunia internet.

    btw, salam kenal, budak baru wp kat sini. nak mtk link exchange boleh? dah add blog ni kat sana 🙂

  2. wah..dibahas tuntas bagaimana om google bekerja…akhirnya saya jd tahu…trimakasih sobat 😆
    Curahan rasa julianusginting @ ..Menebak Hati DoiMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!