Euro 2012 Final : Spain vs Italy

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, rasanya baru semalam menulis Jadual Euro 2012 dan tepat jam 2.45 am waktu Malaysia, 2/7/2012 sepak mula Euro 2012 Final akan bermula Spain vs Italy. Seperti majoriti peminat bola sepak dunia dan 21 blogger lelaki kacak Malaysia dan Indonesia telah menjangkakan pasukan Sepanyol akan masuk final Euro 2012. Begitu sedikit peminat bola sepak dunia bersama dengan 2 blogger lelaki ensem yang memberi harapan kepada Italy untuk masuk final Euro 2012. Majoriti menjangkakan pertarungan hebat Euro 2012 final adalah antara Sepanyol vs German tetapi ternyata tidak menjadi kenyataan.

Sudah ada kata-kata peminat bola sepak di sana-sini dunia Sepanyol adalah pasukan bola sepak paling membosankan di dunia. Aku memang tak minat Sepanyol terutama selepas Cesc Febregas mengecewakan aku kerana meninggalkan Arsenal ketika kepakarannya diperlukan. Tak seronok kalau setakat nak tengok pemain Sepanyol passing bola dari satu pemain kepada pemain lain sehingga tak dapat nak tengok skill pemainan individu macam Maradona. Jangan marah ya ini hanya perang psiko kepada menyokong Sepanyol.

Euro 2012 Final Spain vs Italy

Euro 2012 Final Spain vs Italy

Untuk Euro 2012 final Spain vs Italy aku menyokong Italy sebagai juara Euro 2012.

Keputusan Euro 2012 Final Spain vs Italy : 4 – 0

Peminat Euro 2012 boleh menonton live streaming Euro 2012 Final Spain vs Italy di Link 1 dan Link 2.

Anda juga boleh mengikuti keputusan Euro 2012 @ Twitter dengan hashtag #Euro 2012 final

Live Euro 2012 final juga boleh disaksikan di Astro 845 HD dan Astro 825 serta perlawanan di TV3.

Siapakah yang paling berdebar menunggu Euro 2012 Final tidak lain tidak bukan 23 blogger lelaki kacak dan ensem Malaysia dan Indonesia. Pasti cukup tidur siang harinya untuk berjaga/gadang menyaksikan Euro 2012 final pada jam 2.45 am waktu Malaysia. Harap-harap aku dapat berjaga malam tidak seperti selalu yang akhirnya TV menonton aku.

Senarai pasukan Sepanyol Euro 2012 Final adalah :

1. Amriawan.blogspot.com

2. Sensasi2020.blogspot.com

3. Razifredz.com

4. MalaysianCareerJobs.com

5. Syahrilhafiz.com

6. MalaysiaScore.blogspot.com

7. Yastro.blogspot.com

8. Askep-net.blogspot.com

9. Anakulucheka.com

10. Akusijebat.blogspot.com

11. Profhariz.com

12. Teratakusang.com

13. Pipoq.blogspot.com

14. Azidi.com

15. 1000-freedownload.blogspot.com

16. Coretananuar.com

17. Kurakura.my

18. Ahmadijat.blogspot.com

19. PondokKecil.com

20. Fiezaradzi.com

21. Spudinpunya.com

Senarai pasukan Italy Euro 2012 Final adalah :

1. Hafizmohd.com

2. Shipsailsmooth.blogspot.com

21 Blogger Kacak akan bersaing dengan 2 Blogger ensem. Siapakah gerangan yang bakal jadi Juara Euro 2012 atau adakah kerancakan Eyriqazz vs Denaihati telah menewaskan aura Euro 2012 Final?

---

  1. Team lain terpaksa terima hakikat, Sepanyol memang terbaik di Eropah kini.
    Entri terbaru sensasi2020 – Juara Euro 2012My Profile

  2. ye..ye..Sepanyol menang, boleh dpt hadiah.
    Entri terbaru sensasi2020 – Juara Euro 2012My Profile

  3. dah menang dah spain.. tapi mmg laju game malam tadi
    Entri terbaru fiezaradzi – Terkenang Saat ItuMy Profile

  4. Buffon tak punya kata lain kecuali mengakui superioritas Spanyol atas Italia. La Roja membantai Italia 4-0
    Entri terbaru Bang Iwan – Video Hasil Pertandingan Final Euro 2012 : Spanyol Vs ItaliaMy Profile

  5. Durian mengandung banyak asam amino triptofan, yang berguna untuk mengurangi rasa gelisah, depresi dan mengobati insomnia.

  6. Tahniah untuk Spanyol telah meraih hattrick titel Piala Dunia dan dua kali piala eropa berturut-turut Prestasi yang mungkin susah disamai oleh Negara manapun
    Entri terbaru Bang Iwan – Video Hasil Pertandingan Final Euro 2012 : Spanyol Vs ItaliaMy Profile

  7. menggunakan taktikal peringkat tinggi, memang berhak untuk menang.

  8. Assalam..
    Kan dah kata..
    Spain menang.
    Entri terbaru iza – Sepanyol Juara EURO 2012My Profile

  9. siyes walau banyak gol, p game agak bosan.
    Entri terbaru Jyundoo – Selamat Pengantin Baru buat rakan-rakanMy Profile

  10. Pasukan aku menang …..
    Entri terbaru Razifredz – Juara EURO 2012 | Keputusan Final Spain 4-0 ItalyMy Profile

  11. regina rdn says:

    Hebatnya Spain….. 4-0 terbaik, syabas Spain….

  12. spain hebatttt… 4-0. tebaik dlm sejarah final.
    Entri terbaru RIS-FAMILI – DART CORNER – Part 2My Profile

  13. Yeeahhhhhaaaaa…sepanyol menang…….Alhamdulillah rezki Pondok Kecil…….
    Entri terbaru Hafizul – Selongkar Blog Nazri (30.06.2012)My Profile

  14. Terlihat raut wajah kekecawaan di wajah-wajah skuad tim azzuri setelah kalah dari Spanyol
    Entri terbaru Portal Kesehatan – Pola Hidup SehatMy Profile

  15. Akhirnya Spanyol yang berhak menyandang gelar juara euro tahun ini
    Entri terbaru Portal Kesehatan – Pola Hidup SehatMy Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close