Anak ku diliwat, dirogol dan didera

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, siapa yang tidak inginkan anak setelah bergelar suami isteri? Anak akan menjadikan rumahtangga lebih bermakna dan lebih ceria. Demi terlalu inginkan anak ada pasangan yang sanggup melakukan hubungan seks 5 kali sehari. Ada ibubapa yang terlalu sayangkan anak sehingga sanggup memberi apa sahaja walaupun akhirnya akan merosakkan anak tersebut. Ada ibubapa sanggup mempertahankan anak sehingga titisan darah terakhir walaupun anaknya penjenayah.

Begitulah kasih sayangnya ibubapa kepada anak walaupun akhirnya anaknya akan pulang melawatnya setahun sekali, jarang-jarang sekali telefon bertanya khabar, tidak pernah kirim duit walaupun dulu ibubapa bergolok gadai nak sekolahkan anaknya dan yang paling hebat akan meletakkan ibubapanya di rumah orang tua. Ada anak yang merajuk tidak pulang-pulang kerana dimarahi ayah dan akhirnya hanya dapat melihat jenazah.

Kasih sayang ibubapa kepada anak sememangnya tiada batasan sehingga tak kurang juga kasih sayang itu melebihi daripada kasih sayang kita kepada Allah swt dan Nabi saw. Tetapi kenapa masih ada juga ibubapa yang tidak menyayangi anak yang dilahirkan sendiri.

Melihat gambar anak-anak mati didera dan dirogol di suratkhabar setiap hari tiada kata yang aku dapat katakan selain termenung dan berfikir panjang ….

76 Comments

  1. dya plg anti yg jenis buang anak, kalau yea sekali pn xnk lebih baik tinggalkn kt tmpt2 yg ada org, kenapa mesti dibuang dlm tong sampah, dalam longkang,or even worse dibakar? takut si anak mengecam parent nya ke..? 🙁
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

  2. ibubapa berhati binatang je sanggup dera anak dari hasil darah daging mereka sendri.. sedih saya stiap kali baca n dengar kes dera camni.. baik bg je anak tu kt org len yg memerlukan dr membunuhnya..

    🙁
    .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

          1. @zuriey, Entah la, kita nak cakap pun tiada guna.. tapi sekurang2nya kita saling mengingati agar tidak melakukan benda seperti ni bila dah berkeluarga nanti.
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @zuriey, Tu pasal.. Anak yang tidak berdosa pun diperlakukan macam tu.
        .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

          1. @zuriey; saya takut if saya ada anak nanti.. takut macam2 dugaan datang.. saya slalu berdoa agar dijauhkan perkara spt itu..

          2. @zuriey, Alahai, tu la kalau tak nak anak tu, buat apa buat anak? bagus bagi saya jer anak tu.
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          3. @zuriey, Jom kita cuba pula simbah minya kat pelaku tu. tengok macam mana dorang rasa..
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @zuriey, Bukan setakat didera. Lagi teruk kalau anak luar nikah, siap dibuang bayi tu merata2. Macam la anak tu barang mainan yang boleh dibuang2.
      .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        1. @aduka, Kalau dah takut malu, kenapa buat benda tu kan.. Ni dah la buat benda terkutuk tu, siap membuang bayi lagi… dua kali hina macam tu…
          .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

          1. @Steward John; hawa nafsu mengusai diri steward.. sapa2 pn bleh kecundang jika xkuat iman dlm diri.. 🙂

          1. @aduka, Entah la, bayi tu dibuat mcam tak bernyawa langsung.. siap dibuang merata2 tempat..
            .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @Zuriey, Tak pe la Zuriey, biar dorang dapat balasan setimpal di akhirat nanti.. Nak cakap pun susah juga..
              .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @zuriey, Bukan setakat kita yang pesan, parents turut serta mengingatkan kita.. tapi nak buat macam mana, nafsu tu lebih kuat dari iman..
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @zuriey, Setuju dengan kata Zuriey tu. sedangkan binatang pun sayang dekat anak dorang tu…
          .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @zuriey, No comment.. Kalau kita cakap gitu jer pun tidak akan mengubah keadaan. Yang penting kita cuba untuk tidak mengikuti jejak langkah dorang ni
              .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @aduka, Bukan setakat anjing, ayam tu ha, siap mengejar lagi bila anak dorang tu terancam.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  3. Terima Kasih untuk entri ni.. Membuat saya tersedar juga tentang pengorbanan Ibubapa terutamanya sebab masih sanggup menanggung kos pendidikan sehingga kini.
    .-= Steward John´s last blog ..Botak itu seksi? =-.

      1. @zuriey, Tidak dinafikan kita ni kekadang boleh terlupa mereka, padahal meraka tak pernah lupakan kita.
        .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        1. @Steward John; bila nk dapat anak? ehh! kawen pn belom.. lupa.. haha.. gurau je steward.. jgn marah ea.. 🙂

          1. @aduka, Hahaha.. tunggu 5 tahun dari sekarang.. bila segala2nya telah stabil.. hehe
            .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            1. @Aduka, Ha, dah mula dah nak interview ni. sila buat interview dekat blog ok.. hehe
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @aduka, Bukan setakat bila senang. Sekarang ni pun kita tak sepatutnya lupa dorang.. Cuma2 kadang2 ada juga lupa sikit. Tak dinafikan…
        .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        1. @Steward John; lupa sikit atas dasar hal yang penting xpe steward.. jgn lupa terus sudaaahhh.. 😛

  4. Pingback: dirogol

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!