Ustaz Ebit Liew tercampak ke depan, kemalangan pulang dari Pasir Gudang

Penceramah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew terlibat dalam kemalangan ketika dalam perjalanan dari Pasir Gudang menuju ke Kuala Lumpur pagi tadi.

Berita itu dimaklumkan sendiri oleh Ebit menerusi kemas kini terbaru di akaun Instagramnya.

Menganggap kejadian tersebut sebagai dugaan Tuhan, Ebit juga turut menceritakan detik cemas sewaktu kemalangan berlaku.

“Dah 3 hari tak balik kemalangan 3 pagi ini. Tadi dari balik ceramah Masjid Poli Pasir Gudang ke KL. Saya bertiga.

“Ada kereta masuk ke kanan tiba-tiba himpit kereta saya. Tak ada kereta lain di highway. Saya cuba elak sampai hampir kena divider kanan. Dua-dua hampir terbalik. Saya tercampak ke depan.

“Sempat mengucap. Terhentak kuat juga. Sakit badan dengan hidung. Ada kereta berhenti sekejap semua terus jalan. Tiba saya pandang mana kereta satu lagi. Cari dekat belakang. Kereta tu terbalik.

“Kita dah bawa bertenang elok tiba-tiba orang mengantuk atau leka langgar kita. Allahu. Itu namanya takdir Allah. Syukur semuanya selamat

“Disebalik musibah hari ini ada rahmat Allah menanti. Kasih sayang Allah. Staf plus dan towing semua kenal. Bergambar-gambar kami.

“Dapat dakwah. Cian ustaz penat dakwah sana sini kata mereka. Tak ada apalah abang. Semua kerana dia sayang. Saya dapat jumpa abang.

“Dia beri musibah supaya terselamat dari musibah lagi besar. Seorang abang plus peluk sebak. Dah lama nak jumpa ustaz.

“Saya ingat ustaz. Saya ingat Allah sayang. Saya banyak diuji tapi selalu ingat Allah sayang. Hari ini walau teruk ustaz tetap cakap Allah sayang.

“Terima kaseh abang polis. Abang plus. Abang towing. Syukur pada Allah atas segala nikmatnya. Terima kasih Ya Allah,” tulisnya.

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya mengucapkan rasa syukur kerana pendakwah itu terselamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan teruk.
-astroawani-

4 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!