Tips untuk menjadi Youtuber berjaya seperti Rhys William

Cara jadi youtuber berjaya untuk yang baru sahaja bermula

Berikut merupakan panduan untuk anda di luar sana untuk menjadi youtuber berjaya di Malaysia. Lagi-lagi bagi mereka yang baru nak mula sebagai Content Creator atau Youtuber.

Kalian yang baca post ni mesti semua nak tahu macam mana menjadi seorang youtuber dan tak kurang juga yang berangan untuk buat duit melalui youtube atau jana pendapatan melalui youtube.

Rhys William seorang youtuber mat salleh yang fasih berbahasa Melayu kongsikan beberapa tips untuk menjadi youtuber berjaya. Beliau berasal dari United Kingdom.

youtuber rhys william

Niche konten

  1. Pilin niche konten yang sesuai untuk channel youtube kalian, jangan buat konten yang bercampur baur.
  2. Kena buat dengan istiqomah, jangan cepat putus asa kalau baru 2 – 3 video tak dapat sambutan.
  3. Untuk mencari niche yang sesuai buat berbagai video dalam tempoh tiga bulan, kemudian pilih niche yang paling sesuai.
  4. Pilih niche yang trending dan kalian minat serta mahir dengan konten tersebut. Jangan pilih niche yang trending tetapi kita tak ada ilmu nanti susah nak urus.

Engagement

Komen pada setiap video lebih penting daripada view. Video yang ada sedikit view tetapi dapat banyak komen lebih baik daripada video yang banyak video tetapi tiada komen. Jawab setiap komen yang kalian dapat untuk meningkatkan engagement.

Cara tingkatkan subscriber

  1. Untuk dapat subcriber yang ramai mesti kena sabar. Cara paling penting mesti buat konten video dengan tetap jika seminggu sekali mesti buat setiap minggu satu video.
  2. Nak dapat subcriber kalian kena minta viewer subcribe channel kalian. Minta berkali-kali di pembukaan video, di tengah video dan di akhir video.

Kalian boleh tonton video Rhys William untuk dapat lebih banyak tips untuk menjadi Youtuber yang berjaya seperti beliau.

Kepada semua yang membaca posting ini mohon jasa baik untuk subcribe channel youtube Denaihati ya @ bit.ly/denaihatiTV .. tolong ya sikit lagi nak cukup 100K.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!