Think Quran dapat menolong orang lain untuk belajar Al Quran

Spread the love

“Think Quran” adalah suatu cara yang mudah untuk belajar bahasa Al-Quran. Ia direka untuk membolehkan pengguna belajar dalam masa 15 minit sehari, malah tanpa pengetahuan asas bahasa Arab dan sesuai untuk semua peringkat umur​​.

Program ini dibina berdasarkan prinsip bahawa Al-Quran mengandungi banyak kata yang diulang. Dengan menghafal 900 kata, seseorang boleh memahami 80% daripada Al-Quran​​.

Untuk kalian nak cuba Think Quran, klik sini http://register.thinkquran.ai/

Penggunaan Think Quran dikatakan mudah dan berkesan. Pelajaran yang ringkas memudahkan pembelajaran, dan pengulangan dan amalan membantu dalam pengingatan. Fokus diberikan kepada kata-kata yang kerap diulang dalam Al-Quran, dengan tujuan meransang memori jangka panjang dan meningkatkan pemahaman semasa membaca Al-Quran. Pengguna juga boleh melihat tahap penguasaan setiap kata yang dipelajari secara visual​​.

Dengan memahami Al-Quran melalui kaedah ini, diharapkan pengguna dapat merasai pelbagai kebaikan, seperti lebih bersemangat dalam solat, mencintai Al-Quran, menjadi contoh yang baik untuk keluarga, hidup dengan penuh keyakinan dalam janji-janji Allah, menjadi lebih berpengetahuan, produktif, dan berintegriti, dan memberikan impak positif kepada masyarakat dengan mengamalkan gaya hidup mengikut ajaran Al-Quran​.

Secara keseluruhan, Think Quran adalah cara yang mudah, menarik, dan berkesan untuk belajar bahasa Arab Al-Quran​​.

Untuk kalian nak cuba Think Quran, klik sini http://register.thinkquran.ai/


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!

Think Quran