Superstorm Sandy New York Unthinkable Damage

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, dunia digegarkan dengan berita Taufan Pasir atau Superstorm Sandy yang melanda New York yang mengakibatkan kerosakan berbillion dollar dan mengorbankan lebih daripada 50 nyawa yang tidak berdosa. Antara bencana alam terburuk melanda New York di abad 21.

Sandy Storm New York

Yahoo tulis dalam websitenya : “STORM LEAVES BEHIND UNTHINKABLE DAMAGE

Sandy Storm New York

Sandy Storm New York

Sandy Storm New York

Aku kata : “APABILA ALLAH SWT BERBICARA DAN MEMBIARKAN ALAM MENCARI KESIMBANGAN MAKA IA TIDAK AKAN MELIHAT SESIAPA

Terlalu banyak samseng dunia USA telah lakukan merosakan dunia terutama dunia Islam. Dengan senjata doa sahaja kita dapat melawan dan dengan penuh sabar menunggu akhirnya ALLAH SWT berbicara. Tetapi apabila ALLAH SWT berbicara tiada pilih bulu semua termasuk yang tidak bersalah akan mendapat impaknya.

Sandy Storm New York

Pengajaran : Kalau pemimpin Malaysia dan Rakyat terus pertelingkah dalam semua hal hanya kerana pendirian politik yang berbeza sehingga lupa pada ALLAH SWT tidak mustahil ALLAH juga akan berbicara sebagaimana telah berlaku tsunami dan gempa besar di Indonesia, banjir besar di Thailand dan ribut taufan di Filipina. Apabila ALLAH membiarkan alam mencari keseimbangan semua manusia tak kira tua, muda, gagah atau lemah akan dimakan oleh alam.

Sandy Storm New York

SUDAHKAH KITA BERSEDIA.

Hayati Firman ALLAH SWT berikut :

Telah kelihatan kerosakan di darat dan di laut disebabkan perbuatan tangan manusia, kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian daripada balasan perbuatan buruk yang mereka telah lakukan supaya mereka kembali insaf.” –  (al-Rum: 41)

Lagi Firman ALLAH SWT :

Adakah kamu berasa aman bahawa Dia tidak akan membuat darat menelan kamu, atau mengutus kepada kamu angin ribut yang mengandungi batu, kemudian kamu mendapati tiada wakil bagi kamu? Atau, adakah kamu berasa aman bahawa Dia tidak akan mengembalikan kamu ke dalamnya pada kali yang kedua, dan Dia mengutuskan kepada kamu angin taufan, dan menenggelamkan kamu kerana ketidak percayaan kamu, kemudian kamu mendapati tiada pendakwa untuk kamu terhadap Kami?” (17:68-69)

dan ALLAH SWT juga ber Firman :

Adakah mereka berasa aman, orang-orang yang membuat tipu daya yang jahat, bahawa Allah tidak akan membuatkan bumi menelan mereka, atau bahawa azab tidak datang kepada mereka dari arah yang mereka tidak menyedari?” (16:45) dan ”Adakah kamu berasa aman bahawa Dia yang di langit tidak akan membuat bumi menelan kamu sedang ia bergoncang?” (67:16)

Mungkinkah kita tidak yakin dengan Firman ALLAH SWT seperti berikut :

Kemudian Kami membukakan pintu-pintu langit dengan air tercurah, dan membuatkan bumi memancarkan mata-mata air, dan air-air bertemu untuk satu urusan yang ditetapkan.” (54:11-12) dan ”Tetapi mereka berpaling; maka Kami mengutuskan kepada mereka Banjir Arim, dan Kami menukarkan kedua-dua kebun mereka dengan dua kebun yang mempunyai hasilan yang pahit, dan cemara, dan di sana sini, sedikit pohon bidara.” (34:16)

 


Spread the love

113 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!