Patutlah Islam terus dihina

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, membaca kisah Penghinaan Islam ni memang sangat sangat mengjengkelkan hati dan perasaan. Alhamdulillah dengan izin ALLAH SWT aku telah ditunjukkan bahawa sesungguhnya itulah sifat sebilangan orang kafir yang memang membenci kejayaan Islam. Patutlah Islam terus dihina.

Al-Quran ada jawapan untuk setiap masalah di dunia

Hayati ayat 29 surah Al-Fath ALLAH SWT berfirman yang maksudnya :

Muhammad itu adalah utusan Allah dan orang-orang yang bersama dengan dia adalah keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih sayang sesama mereka. Kamu lihat mereka ruku’ dan sujud mencari kurnia Allah dan keredhaan-Nya, tanda-tanda mereka nampak pada muka mereka dari bekas sujud [1]. Demikianlah sifat-sifat mereka dalam Taurat dan sifat-sifat mereka dalam Injil, iaitu seperti tanaman yang mengeluarkan tunasnya maka tunas itu menjadikan tanaman itu kuat lalu menjadi besarlah dia dan tegak lurus di atas pokoknya; tanaman itu menyenangkan hati penanam-penanamnya karena Allah hendak menjengkelkan hati orang-orang kafir (dengan kekuatan orang-orang mu’min). Allah menjanjikan kepada orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal yang saleh di antara mereka ampunan dan pahala yang besar.

Nota : [1] Maksudnya: pada air muka mereka kelihatan keimanan dan kesucian hati mereka.

Sehingga kiamat pasti akan ada banyak Blog menghina Islam, Facebook menghina Islam dan ramai lagi individu yang menghina Islam seperti Geert Wilders menghina Islam, Benjamin Stephen menghina Islam dan Kumpulan yang menghina Islam seperti Paderi yang menganjurkan Burn A Koran Day kerana mereka cemburu dengan kejayaan Islam yang terus bersemarak walaupun Rasulullah telah lebih 1400 tahun wafat meninggalkan umatnya.

Memang kita terdengar khabar angin beribu-ribu Umat Islam yang murtad di Malaysia dan Indonesia tetapi beribu-ribu orang kafir juga berhijrah ke Islam setiap hari di benua Europah dan Amerika setelah mendapat HIDAYAH dari ALLAH SWT. Itulah HIKMAH paling besar kejadian September 11.

Nota : Ada Tok Guru yang syorkan kita amalkan dan baca ayat 29 Surah Al-Fath ni setiap hari.

[ad#eQurban300]


Spread the love

58 Comments

 1. Salam DH
  Mereka yang telah dibutakan hatinya menjadi murtad dan memilih ajaran agama lain, sungguh ini sangat menyedihkan ternyata keimanannya selama ini tak cukup kuat untukya bertahan menghadapi segala cobaan ini. Semoga kita semua senantiasa diberi kekuatan iman dan islam untuk terus berjalan pada jalan yang benar, amin ya rob..
  Curahan rasa Mas Gie @ ..Betwin188.com Agen Bola Terbaik Dukung Anti Rasisme EURO 2012My Profile

 2. Salam,

  1. Gajala menghina Islam oleh kaum kafir akan sentiasa wujud dan berlaku selagi kita tidak berkuasa dan berada di posisi yg nombor satu di dunia, iaitu yg terkuat dpd segi politik, ekonomi dan sosial serta teknologi dan militeri yg mengatasi seluruh kuasa-kuasa NATO dan kuasa-kuasa besar yg lain.

  2. Cara untuk menangani penghinaan adalah dgn menghapuskan kerajaan-kerajaan kafir di Malaysia dan Indonesia kita ini untuk kemudiannya digantikan dgn kerajaan -kerajaan Islam melalui Jihad, Perang dan Revolusi.

  3. Negara-negara Islam Malaysia dan Indonesia ini nanti adalah diharapkan untuk mencipta teknologi dan mencapai tingkat kemajuan dalam seluruh bidang yg tertinggi yg mengatasi negara-negara kafir di duina.

  4. Kita dihina kerana kita kini masih lagi di bawah pemerintahan demokrasi yg kafir dan diperintah oleh orang-orang kafir Yahudi. Ketahuilah bahawa BN dan PR adalah agen-agen Yahudi.

  5. Islam tidak berkuasa dan berdaulat di Malaysia. Malah Yahudi dan kafir adalah golongan yg berkuasa dan memerintah ke atas kita di Malasyia dan Indonesia. Tak terasa hinakah? Ini adalah di antara faktor-faktor yg menyebabakan kita ini adalah orang-orang yg dihina dan diperlekehkan oleh musuh-musuh kita.

 3. kita memang mengatahui apa yang telah berlaku, tetapi kita tidak akan dapat menduga apa yang akan berlaku. jadi…jangan menuding jari kepada sesiapa kerana kita tidak akan tahu bila giliran kita. pernah seorang kawan berkata ‘sebelum mengubati sesuatu penyakit, ubatlah akalmu terlebih dahulu.’ renung-renungkan. selamat beramal.

 4. kebanyakkan yg murtad itu adalah dikalangan wanita islam aku pn tak tau la tp mang betul tp aku sbg lelaki islam rasa sedih krn benda ni terjadi kpd wanita muslim kebanyakkannya melayu.Apa pun janji Allah tu benar islam akan tetap terpelihara hingga kiamat tak kiralah walau sekuat mana pon penentangan org2 kafir trhadap islam tp islam tetap akan menang.

 5. Allah hu akhbar..Allah hu akhbar…Allah hu akhbar…semoga Allah melindungi kita dari segala kemungkaran dan juga kejahilan..islam is the most beutiful religion in this world..islam is not a terrorist but other religion who againts islam are the true terrorist..like jews zionist..

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!