Menulis dengan perasaan sehingga menyentuh hati pembaca

“Apa khabar bro. Tengah ada masalah besar ke? Harap bersabarlah dengan apa sahaja ujian.”

Seketul wassap masuk dari seorang sahabat sangat baik tetapi 3 – 4 bulan sekali baru berwassap.

“Kenapa pulak kau cakap macam tu.”

Abang Denai balas wassap kawan itu.

“Aku baca posting kau kat FB macam ada masalah besar je. Macam sedang diuji je.”

content-empathy

Maknanya ilmu Cikgu content yang sedang Abang Denai praktis menjadi.

Cikgu content ajar apabila kita menulis content perlu buat dua perkara :

1. Tulis sehingga pembaca merasai apa yang kita tulis atau pakar content sebut sebagai content empathy.

2. Jangan menuju-nuju kepada sesiapa sehingga ada yang terasa disindir. Biarkan pembaca nampak segala rasa sedih dan gembira itu adalah penulis tersebut yang rasa. Juga manusia paling poyo seperti yang selalu Abe Meor Zaidee buat adalah penulis tersebut bukan pembaca.

Kenapa kena buat begitu? Ada faedah kah untuk jualan?

Itu kita sambung next time jadi terus bersama blog Denaihati.

Kepada yang ambil tahu terima kasih. Nak sukses besar pasti besar juga ujiannya.

Amir Hassan
Blogger @ t.me/DenaihatiNetwork

Jadual Apprentice Content Marketing sudah dibuka untuk tahun 2020. Ada 7 sesi semuanya insya-Allah.

Kelas ini hanya terhad kepada 25 pax per sesi. 4 hari berturut dan akan terus siap content mapping, blueprint serta scheduling and strategy. Paling best ialah kalian ada sesi bersama Cikgu Khairul Hakimin selama setahun tanpa ada kos tambahan lagi. Boleh plan bila nak jumpa, nak semak content dan semak copy writing kalian.

Sila klik https://bykhm.onpay.my/order/form/app_khm/372 untuk booking tarikh.

2 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!