iPhone 4 memanjangkan hayat bateri

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, memang ramai memberi feedback bateri iPhone 4 ini tak berapa nak tahan lama terutama yang kaki online. Bagi personally memang sudah bersedia dengan masalah ni. Kabarnya smartphone lain juga mempunyai masalah yang sama untuk yang kaki online.

Antara solusi untuk menyelesaikan masalah ini adalah dengan menyedikan standby bateri yang banyak dijual di Apple Store atau di agen-agen iPhone yang sah dan tidak.

Aku nak share ilmu yang dikongsikan oleh sifu iPhone aku salah satu cara untuk memanjangkan hayat bateri iPhone. Sebenarnya setiap kali kita menggunakan apa juga applikasi ianya akan terus aktif tanpa kita sedari walaupun kita telah berpindah ke aplikasi yang lain. Aplikasi yang aktif tanpa kita sedari ini sedikit sebanyak telah memendekkan hayat bateri iPhone. Jadi adalah baik untuk kita non-aktifkan aplikasi setiap hari.

Cara untuk non-aktifkan aplikasi yang telah digunakan adalah dengan double klik button home kemudian akan keluar dibahagian bawah sebaris aplikasi yang sedang aktif. Klik salah satu aplikasi agak lama sehingga keluar logo sengkang. Klik logo sengkang untuk delete semua aplikasi yang aktif. Ulanglah 2-3 Kali sehari operasi ini insyallah daya tahan bateri iPhone akan lebih panjang.

Kalau teman-Teman ada tips yang lain sila kongsikan di sini, kan ilmu baik dikongsi-kongsikan.

Note : entri kedua lansung dari iPhone so no grafik.
[ad#nuffnang336]


Spread the love

79 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!