Harga sebuah kelekaan melampau kepada Facebook

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, dulu pernah tulis kisah benar rumahtangga sepasang suami isteri hampir hancur akibat Facebook. Kepada yang belum baca kisah sadis ini boleh lah baca di entri “Facebook memusnahkan rumahtangga“. Banyak lagi peristiwa hitam berlaku akibat salahguna Facebook dan tidak kurang ramai juga yang bertambah kaya apabila pandai menggunakan Facebook dengan cara yang betul. Yang penting kita mesti menggunakan Facebook bukan dipergunakan oleh Facebook membuang masa tanpa memberi manafaat yang baik.

Rahsia Facebook Sebagai Lubuk Duit Kini Terbongkar!!!
Kes terbaru kelalaian seorang ibu dengan Facebook membiarkan ANAK 5 TAHUN pergi ke kedai sendirian membeli makanan kerana kelaparan membawa padah. Nak komen banyak-banyak pun susah takut mengusik hati keluarga yang sedang diuji ALLAH SWT.

Gambar Dirang atau Nurul Nadirah – Sumber Google

Kita baca petikan daripada Hmetro ni, “Saya akui leka melayari facebook (fb) tanpa menyedari Dirang yang keluar membeli mi segera belum pulang hingga suami bertanyakan di mana anak,” kata Roselyn Alan, 25, ketika ditemui di rumahnya di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam di sini, semalam. Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, anaknya, Nur Nadirah Abdullah yang lebih mesra dipanggil Dirang, lima tahun, hilang sejak Khamis lalu ketika membeli mi segera di kedai runcit berhampiran flat berkenaan.  Katanya, Dirang baru bangun tidur dan mengadu lapar serta mahukan mi segera. “Saya memberikan RM4 bersama nota bertulis ‘mi segera dua bungkus dan telur RM2’ sebelum memintanya ke kedai runcit berhampiran. “Selepas itu, saya melayari fb menyebabkan leka dan tidak teringatkannya langsung. “Bagaimanapun, saya tersentak apabila suami, Lima Medeng, 25, bertanya di mana Dirang selepas menjenguk ke bawah dan gagal menemui anak kedua kami,”.

Tak dapat nak bayangkan Nurul Nadirah atau lebih mesra dipanggil Dirang anak 5 tahun perempuan pulak tu yang kelaparan disuruk pergi beli makanan sendiri. Inilah harga sebuah kelekaan yang melampau kepada Facebook. Subhanallah….

Rahsia Menambat Nafsu Suami – Ebook terbaik buat para isteri yang ingin memuaskan suami dengan cara yang sensasi
Update Terkini :

1.  Polis hari ini mengesahkan mayat rentung yang ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Pasir Gudang di sini adalah Nurul Nadirah Abdullah, 5, kanak-kanak yang hilang dari rumah sejak 1 Mac lalu. Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, pengesahan itu berdasarkan hasil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang dibuat ke atas mayat rentung yang ditemui sebelum ini. Menurut polis, mayat rentung tersebut ditemui pada 8 Mac lalu – Utusan Online.

2. AL-FATIHAH untuk arwah adik Dirang semuga rohnya ditempatkan bersama mereka yg beriman dan kepada pembunuh semuga mendapat hukuman dunia dan akhirat yg sentimpal. Ada pengajaran yang kita boleh belajar dari peristiwa trajis ini.

Gambar Pembunuh Dirang, Muidin Mydin – Sumber Google
Gambar Pembunuh Nurul Nadirah (Dirang) – Utusan

3.  An unemployed man has been charged with the murder of five-year-old Nurul Nadirah Abdullah (fondly known as Dirang) at an oil palm plantation on March 1. Muidin Mydin, 24, nodded his head after the charge that he murdered Nurul Nadirah (pix) at the plantation was read to him. He faces the death sentence upon conviction under Section 302 of the Penal Code – Thestar.

Nota : Nak baca banyak lagi kisah Facebook klik je entri yang tersenarai di related posts bawah tu

272 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!