Bergaya Muslimah Seperti Felixia Yeap

Assalamualaikum Salam 1Dunia,

Alhamdulillah, semakin ramai rakan artis yang telah berhijrah, telah terbuka pintu hatinya untuk memakai hijab. Dari yang tidak bertudung sekarang sudah berhijrah ke bertudung pula. Malah saudara baru kita Felixia Yeap atau nama islamnya Raisyyah Rania Yeap juga telah dibukakan pintu hatinya untuk memeluk agama islam dan menjadi seorang muslimah.

Siapa kata seorang muslimah tidak boleh bergaya ? Hari ini aku ingin berkongsi sedikit tentang pemakaian seorang muslimah. Kebiasaan kebanyakan orang berfikir bahawa pemakaian secara muslimah kelihatan seperti sudah tua dan berumur dan tidak mengikut trend sekarang.

Ianya tanggapan yang salah apabila lelaki melihat wanita yang memakai pakaian muslimah TIDAK anggun atau pun tidak menarik perhatian. Bagaimanapun kini kaum hawa sudah banyak berpakaian muslimah dan sehinggakan pemakaian mereka memberi respon kepada kaum adam seperti “Cantik sungguh wanita itu, alangkah bagusnya jika dia menjadi isteri saya suatu hari nanti.. ”

Aku faham dalam zaman ibu bapa kita, kurang pilihan sebenarnya baju-baju muslimah. Walau bagaimanapun kini generasi kita mempunyai lebih banyak pilihan pakaian muslimah.

Gambar Raisyyah Rania Yeap bergaya fesyen Muslimah
Raisyyah Rania Yeap bergaya fesyen Muslimah

Jika anda ingin bergaya dalam pemakaian muslimah, pastikan anda mengikuti syariah islam seperti di bawah:

1. Elakkan berpakaian ketat supaya tidak nampak susuk tubuh anda, longgarkan pakaian anda. Nanti timbul fitnah pada agama dan jadi bahan tatapan pada tempat-tempat tertentu pula.
2. Labuhkan shawl atau hijab dan pastikan kena tutup dada anda.
3. Ikhlaskan hati kerana allah – pasti kehidupan kekal mu di akhirat nanti akan mendapat balasan yang setimpal dengan keikhlasan dan kesabaran anda.

Cuba lihat Felixia Yeap ataupun Raisyyah Rania Yeap bergaya dalam pemakaian muslimah.

Gambar Felixia Yeap bergaya fesyen Muslimah

Ini contoh pakaian muslimah dengan tema warna merah, dan anda boleh melihat Raisyyah Rania Yeap ikut syariah islam dengan memakai tidak terlalu ketat. Namun masih boleh bergaya bukan ?

Red Long Cardigan– RM34.00

Palazzo– RM32.00

Gambar Raisyyah Rania Yeap bergaya fesyen Muslimah Nile.com.my

Tema merah jambu dengan Jubah panjang yang mempunyai padanan warna yang hampir sama dengan beg merah jambu, mudah tetapi elegan.

Handbag– RM21.20

Jubah – RM58.90

Bergaya Muslimah Seperti Felixia Yeap

Ini Jubah dua tona menggunakan konsep yang hampir sama 2 warna dengan reka bentuk renda pada bahagian pinggang. Ia membawa perasaan menawan seperti seorang puteri. Hanya dikenakan bayaran RM39.90

Raisyyah Rania Yeap bergaya fesyen Muslimah dari Nile.com.my

Dengan menggunakan idea merak bulu yang indah, bahagian tengah pakaian muslimah ini adalah titik utama untuk membuat pakaian ini kelihatan cantik. Anda boleh mendapatkannya dengan hanya RM39.90

Gambar Felixia Yeap bergaya fesyen Muslimah dari Nile.com.my

Ini Set Baju Muslimah Berlin Maxi datang dengan pakaian panjang, longgar jalur outter atas, dan scraft warna (lebih kecil daripada tudung), semua dengan hanya berharga RM42.00.

Kita mampu sebenarnya kalau nak bergaya dengan pemakaian muslimah.

Sempena raya yang akan datang, nile.com.my ( Online Shopping Malaysia ) telah memperkenalkan pelbagai pakaian muslimah, dari tudung untuk jubah kepada pakaian muslimah, pada harga yang sangat sangat berpatutan.

Ada lagi!

Pakain Muslimah Nile.com.my yang di pakai oleh Raisyyah Rania Yeap

Semasa ramadan ini, anda boleh menikmati PENGHANTARAN PERCUMA dengan pembelian minimum hanya RM48 di nile.com.my. Layani pada promo PENGHANTARAN PERCUMA >> di sini <<

Nak bergaya dengan baju muslimah? Tapi tak nak mahal? Kunjungilah nile.com.my SEKARANG!

Selamat Menyambut Ramadhan Al – Mubarak & Selamat Menunaikan Ibadat Puasa

293 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!