Backlink Comment Blog DoFollow PR Tinggi

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, entri ini ditulis oleh penulis jemputan Shah BLogger tuan punya blog berstatus PR4 Forblogger.net. Ini adalah tulisan pertama Shah Blogger sebagi Penulis Jemputan di blog Denaihati.com. Semuga perkongsian ini akan menambah lagi ILMU Blogging kita untuk go next level dalam dunia blog. Jom kita baca entri terbaru yang menarik ini :

Mungkin sebelum ini ada di antara kita yang memerlukan pagerank (PR) atau posisi Searh Engine baik dengan bantuan backlink. Adakah teknik seo untuk backlink kita guna pakai itu berkesan? Disini dikongsikan antara cara paling berkesan mendapat backlink yang memberi value tinggi dalam potensi SEO blog melalui comment site ber-pagerank tinggi yang dofollow. Ikuti step mudah di bawah satu persatu.

Add On dan Browser

Sebelum mulakan tutorial cara dapat backlink comment dofollow high PR ini, hendaklah menggunakan browser mozilla firefox dan add on SEO yang di sediakan oleh firefox. Kemudian install add on SEO searchstatus untuk browser mozilla tersebut. Reffer link di bawah untuk download mozilla dan install add on.

Aktifkan bar add on

Selesai install add on tersebut dan muncul bar seperti gambarajah di bawah aktifkan function ‘highlight nofollow link’ seperti gambarajah di bawah :-

Backlink Comment - Dofollow High PR

Selesai aktifkan function pada bar bermakna sekarang kita sudah boleh mengimbas link itu nofollow atau dofollow sekaligus mengetahui pagerank sesebuah site hanya sekilas pandang dari bar tersebut.

Dapatkan backlink dofollow dari site PR tinggi

  • Pagerank adalah indikator kepetingan sesebuah laman (single post atau homepage).
  • Pagerank Homepage dan single post tidak sama. Selalunya pagerank homepage lebih tinggi.
  • Walaupun pagerank homepage blog itu tinggi, adakah boleh komen untuk tinggalkan backlink di hompage? tidak !! melainkan ada link kita pada sidebar.
  • Namun pada single post (entri), kita boleh tinggalkan komen. So cari entri yang ber-PR tinggi dan sebaiknya dofollow.

Sekarang lihat video tutorial cara dapatkan backlink dari comment entri blog yang dofollow dan High PR. Sila fokus pada bar di bawah juga untuk melihat indikator PR yang di berikan google pada satu-satu entri. Disarankan juga full screen untuk paparan lebih jelas. (p.s : mohon maaf atas typo ejaan mozilla)

Soalan terkait

  • Entri yang baik akan di berikan PR yang baik oleh google. Baik yang di maksudkan adalah relevan dan beberapa unsur relatednya content yang ada di sesebuah artikel.
  • Entri yang baru sahaja publish akan mendatang kan backlink yang baik? ya sekiranya ianya baik pada robot crawler, ianya akan mendapat pagerank yang baik bila google update pagerank.
  • Kenapa backlink dofollow? sebab dofollow memberikan weight yang lebih kepada link tersebut.

214 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!