Antioksidan Black G, senjata melawan radikal bebas

Spread the love

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Asap rokok, pencemaran udara asap kenderaan dan makanan terdedah antara punca berleluasanya radikal bebas di dalam tubuh kita. Kita terdedah kepada semua komponen itu dalam kehidupan seharian. 

Radikal bebas sangat berisiko merosakkan sel-sel di dalam tubuh yang menjuruskan kepada penyakit serius. 

Jalan terbaik adalah dengan pengambilan makanan yang kaya antioksidan. Banyak sumber antioksidan semulajadi sebagai bahan yang membantu melindungi sel-sel tubuh kita daripada kerosakan. 

radikal bebas amat bahaya

Radikal bebas yang terbentuk di dalam tubuh adalah bahan kimia yang dihasilkan daripada proses pencernaan makanan yang kita ambil. Ditambah lagi radikal bebas daripada asap rokok, asap kenderaan dan sebagainya. 

Pencemaran alam sekitar terutama bagi kehidupan di kota besar menambahkan lagi perlunya kita kepada bahan antioksidan. Malah tubuh yang juga memproduksi antioksidan dari dalam tidak mampu menampung keperluan itu. Lalu kita perlukan bantuan antioksidan luar dan pastinya kandungan tinggi untuk memerangi radikal bebas. 

Sayuran dan buah-buahan antara sumber antioksidan yang baik malah lebih tinggi daripada yang lain. Antioksidan dikatakan banyak didapati  di dalam buah atau sayur yang berwarna merah, jingga, kuning dan ungu. Sumber: alodokter.com

Kunyit hitam antara yang mempunyai antioksidan yang bagus

Sebut pasal ungu, ubi kunyit hitam sangat tepat kerana kandungan antioksidannya sangat tinggi. Ini juga ditemui para saintis MARDI ketika membuat kajian dan penyelidikan ke atas kunyit hitam daripada spesies Kaempferia Parviflora. 

Hasil kajian itu kini boleh didapati di dalam bentuk kapsul Black G, minuman jus dan kopi. 

Hubungi kami untuk mengetahui tentang Black G Nutrima by MARDI. 

Untuk pembelian di Whatsapp, klik SINI

Bagi sesiapa yang mahu direct contact dengan ejen kami, boleh klik di link ini; Senarai Nama Ejen #BlackG yang sudah berdaftar dengan Denaihati Network.


Spread the love

4 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!