Samsung Galaxy S II

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pada lawatan kerja di Kemboja baru-baru ini aku telah mendapat hadiah istimewa dari rakan niaga, dapat smart phone tu. Oleh kerana aku sudah mempunyai iPhone 4, Blackberry Bold 2, iPad 2 dan Samsung Galaxy Tabs maka aku memilih gadget terbaru dipasaran Samsung Galaxy S II. Partner aku pun dapat dia pilih iPhone 4.

Setiap gadget mempunyai kelebihan daripada yang lain. Sebab paling utama aku memilih Galaxy S II ini kerana sistem perkongsian WiFi sehingga 8 laptop dan komputer berbanding Galaxy tabs yang hanya boleh berkongsi 5 laptop dan komputer. Mudah untuk aku dan famili nak travel tak perlu mencari public WiFi lagi.

20110610-083232.jpg
Telefon pintar Samsung Galaxy S II

Review ringkas Galaxy S II juga lebih menarik dengan rekaan nipis 8.49 milimeter, digabungkan dengan teknologi dual core ditambah sistem operasi Android 2.3 Gingerbread, skrin bersaiz 4.27 inci berkuasakan AMOLED dan kamera 8.0 megapixel.

Rupanya Galaxy S II yang bernilai USD770 di Kemboja belum lagi dilancarkan di Malaysia, sungguh tak ku tak sangka. Menurut sumber telefon pintar Samsung Galaxy S II akan masuk ke pasaran Malaysia pada penghujung Jun 2011 dan harganya juga dikatakan lebih rendah daripada Galaxy S I.

20110610-093652.jpg
Samsung Galaxy S II sebesar tapak tangan

Terima kasih sahabat ku, hidupkan untuk memberi semuga rezeki (keredhaan Allah, kesihatan, kebahagian, keuntungan, ketenangan dan lain-lain) beliau dilipat kali gandakan oleh Allah SWT. Semuga projek eQurban (dah jadi rakan niaga ke?) kita sukses dan dapat membantu umat Islam Kemboja.

@ Sumber mengatakan harga Samsung Galaxy S II di Malaysia ialah RM2499

103 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!