Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Ramalan Tarikh Pilihan Raya Umum ke 13

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tajuk paling hangat untuk orang politik Malaysia iaitu “Bila pilihan raya umum ke 13″. Mana-mana aku pergi samada berjumpa dengan puak Barisan Nasional atau penyokong tegar Pakatan Rakyat tidak pernah sesaat terlepas nak bercerita tentang pilihan raya umum ke 13. Dari desas desus di kampung dan di bandar katanya tarikh Parlimen akan dibubarkan pada Jun 2012. Hanya ALLAH SWT sahaja yang tahu bila PRU 13.

Tanda pilihan raya umum ke 13 semakin hampir sudah begitu banyak. Berbagai pengumuman telah dilakukan oleh PM DS Najib Razak dan terbaru apabila Penjawat Jawatan Awam mendapat durian runtuh 7 – 13% apabila sistem SBPA dibatalkan SSM dikekalkan dengan pertambahbaikan struktur gaji penjawat awam.

Parti politik kian rancak perkempen masuk ke desa dan felda mungkin mereka tahu orang bandar ni tak boleh diharap sangat sebab dah terlebih pandai dan terdedah dengan berbagai sosial media. Berbagai dokumen rahsia telah dan akan didedahkan dalam tempoh kempen menjelang PRU 13. Di jangkakan PRU 13 adalah pilihan raya paling panas dalam sejarah kemerdekaan Malaysia.

Berdasarkan keputusan undian Ramalan PRU 13 di blog Denaihati kemenangan pasti akan ditentukan oleh pengundi atas pagar. Ada orang politik kata pengundi atas pagar ini orang yang tiada pendirian mudah disuap. Bagi pengundi atas pagar pulak orang politik ini terlalu taksub dengan parti mereka sehingga semua informasi walaupun salah diterima bulat-bulat tanpa justifikasi sewajarnya.

Seronok bila tengok jumlah undian Ramalan PRU 13 bertambah setiap hari. Ketika entri ini ditulis lebih 3051 pembaca telah mengundi dengan kedudukan PR 45%, BN 44% dan Atas Pagar 11%. Lebih ramai yang mengundi pasti lebih tepat ramalan PRU 13 jadi mungkin Rakan Blogger boleh bantu buat special entri.

Nak tanya kepada yang layak mengundi dah mendaftar ke? Bukan susah sangat nak daftar mengundi tak percaya baca entri ini “Daftar Mengundi“. Mengundi adalah tanggungjawab dan ada Ulama yang kata berdosa kepada rakyat yang tidak menyempurnakan tanggungjawab memilih pemimpin. Jadi jangan sia-siakan hak kita sebagai Rakyat Malaysia.

[poll id=”2″]

---

  1. PRU13 Pulau Pinang
    PRU13 : PR marahkan nyamuk bakar
    Entri terbaru Mat Penang – PRU13 : PR marahkan nyamuk bakar kelambuMy Profile

  2. undi memang sebuah perkara pelik mesti dipikir matang-matang sebelumnya
    Entri terbaru munir ardi – Selamat Tahun Baru Google Doodle Hari iniMy Profile

  3. Saya tidak ikutan memilih karena memang belum memahaminya
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Cara Menyusui Yang BenarMy Profile

  4. Cuman sekedar ikut meriah saja karena tidak tahu masalhnya.
    Entri terbaru Bang Iwan – Gideon Sundback Logo Google Hari IniMy Profile

Trackbacks

  1. […] tarikh pilihan raya (3,120,000) […]

  2. […] check balik di laman web berkaitan, tak timbul pula nama. So, kena daftar baliklah ye?Jom baca: Ramalan Tarikh Pilihanraya Umum ke-13.Share sebagai Tanda Persahabatan ^-^ Entri berkaitan:Bajet 2012 : Tumpu golongan bergaji […]

Artikel pilihan...close