Plugin Waktu Solat WordPress dan Blogspot dilepaskan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, setelah melalui beberapa proses percubaan, plugin Waktu Solat yang dibagunkan oleh Blogger Eizil ini telah sedia untuk digunakan oleh para pengguna WordPress dan tidak dilupakan juga pengguna blogger/blogspot contoh di Blogspot Denaihati. Seperti dimaklumkan dalam artikel Waktu Solat Malaysia, plugin ini dibangunkan untuk memaparkan widget waktu solat bersama tempoh yang tinggal sebelum masuknya waktu solat seterusnya. Versi kali ini terhad untuk kawasan sekitar Malaysia terlebih dahulu, tetapi team Denaihati sedang berusaha membangunkan versi 1Dunia untuk memastikan fungsi ini boleh dinikmati oleh semua blogger di seantero dunia. Di harap rakan Denaihati yang berada di luar kawasan dapat bersabar sementara versi seterusnya dibangunkan.

Paparan untuk setting plugin waktu solat countdown

Jika anda ingin mencuba plugin ini, anda boleh pergi ke halaman Projek Waktu Solat untuk mendapatkan penerangan lanjut bagaimana untuk menggunakan plugin ini. Disebabkan ini adalah versi pertama, pasti ada banyak perkara  yang boleh dibaiki, jika anda menjumpai sebarang ralat, ataupun mempunyai cadangan lanjut untuk dimuatkan dalam plugin ini, sila kongsikan dalam ruangan komen atau hubungi team Denaihati menggunakan halaman Contact. Semoga dengan plugin ini, kita akan memperolehi kebaikan dan sentiasa bersedia untuk menunaikan kewajiban kepadaNya. Semuga Projek Waktu Solat akan memberi manafaat kepada seluruh alam dan mendekatkan kita kepada ALLAH SWT. Duniakan semakin hampir kepenghujungnya.

Kepada yang dah pasang plugin sila tinggalkan link diruangan komen, insya Allah kita semua akan datang melawat blog anda. Kepada yang sudi bolehlah buat review Plugin Waktu Solat untuk maklumat seluruh Rakan Blogger Malaysia.

---

  1. utk blogspot tak ada ke? huhu
    Entri terbaru Kazen – Quote of The Day #16 | Suruhan dan LaranganMy Profile

  2. nanti nak letak la,.. baru perasan ada plugin nih, hehe,.
    Entri terbaru jaerul – Semak peratusan mesra SEO blog andaMy Profile

  3. Alhamdulillah…telah memasang Plugin Waktu Solat ini di blog
    Entri terbaru Dadan – Laga Euro 2012 : Italia vs IrlandiaMy Profile

  4. Dah pasang di blog cantiikhijabku. :)

  5. hehehe baru perasan.. bila baca sekali lagi dengan betul2 untuk WordPress sahaja.Saya ni blogspot je kot :) (malu aih)
    Entri terbaru syiela – Puding JagungMy Profile

  6. Baru perasan entry ni.InsyaAllah nak pasang kat blo juga.. thanks ya
    Entri terbaru syiela – Puding JagungMy Profile

  7. salam…mohon share di blog…untuk sebarkan kepada blogger-blogger lain, kredit link kepada denaihati…
    Entri terbaru wardi – Hack Wifi dengan MudahMy Profile

  8. Alkhamdulillah bisa dipasang di blogku
    Entri terbaru Aiyk – APBN Kok Rakyat Miskin Yang Menanggung????My Profile

  9. nak tanya ,plug ni sesuai x untuk weebly

  10. Ok brother.. aku tunggu plugin waktu solat satu dunia utk blogspot….
    Entri terbaru nurmisnan – Hobi riadah 2012My Profile

Trackbacks

  1. […] Blogger. Kepada yang berminat untuk meletakan plugin waktu solat di blog masing-masing boleh klik; Projek Waktu Solat. Hidup Indah Denaihati.com. Alhamdulillah menggunakan platform blogging ke arah kebaikan bersama […]

  2. […] : PLUGIN WAKTU SOLAT UNTUK WORDPRESS DAN BLOGSPOT TELAH DILEPASKAN SILA BACA @ PROJEK WAKTU SOLATLike this story? Please consider share and leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have […]

Artikel pilihan...close