Make Money Blogging

Dalam suasana ekonomi dunia yang tidak menentu semakin ramai pekerja yang kehilangan kerja dan beribu-ribu siswazah yang bigung mencari pekerjaan. Dari data terkini lebih daripada 25,000 orang telah diberhentikan kerja. Pasti ramai yang kebingungan dan mendapat sumber kewangan baru.

Aku rasa sekarang bukan masa yang sesuai untuk mencari pekerjaan tetapi masa yang paling sesuai mencari peluang. Dalam suasana kecelaruan ekonomi ini pasti ada peluang di sana-sini yang boleh kita cari. Dalam sejarah telah banyak cerita kejayaan manusia di masa kegawatan ekonomi. Mereka ini tenang, pandai dan kreatif mencari peluang ketika manusia lain panik dengan keruntuhan ekonomi.

Ramai yang kata online business adalah antara peluang yang terbaik untuk kita menjana pendapatan ketika gawat ni. Ada yang menjual produk atau trading secara online, ada yang offer online service, join affiliate, adsense google dan sebagainya. Ramai juga yang telah membuktikan bahawa online busines boleh memberi penghasilan yang lumayan dan mereka berkongsi cerita melalui seminar-seminar di seluruh pelusuk negara seperti IrfanKhairi.

[ad#Mangga 300]

---

  1. Ali ridha says:

    buat duit twitter ok ke apa.
    perlahan-lahan la.

  2. Ali ridha says:

    mulakan dengan perniagaan
    internet yang
    kecil dahulu.

  3. Ali ridha says:

    kos perniagaan internet bukan tinggi
    mana sangat.

  4. Ali ridha says:

    orang buat duit secara dalam talian.
    mesti ramai akan kenal google adsense.

  5. Ali ridha says:

    setuju sangat kalau graduan
    cuba cari duit secara sambilan.

  6. Ali ridha says:

    kita memang boleh buat duit secara
    dalam talian.

  7. semakin mencabar utk mencari kerja sekarang. perniagaan online boleh buat sbg kerja sampingan
    Entri terbaru razis – Apa Kata Anda- Upin dan Ipin pun kena boikot di IndonesiaMy Profile

  8. aku cari yang dibayar di bank saja tak perlu daftar paypall
    Entri terbaru munir ardi – Hidup Seorang BloggerMy Profile

  9. ramai pula aku telah daftar bisnis online tapi tak dapat bayaran

  10. nak belajar bisnis online juga siapa tahu bisa dapat sampingan dari situ
    Entri terbaru munir ardi – Hidup Seorang BloggerMy Profile

  11. macam mana nak daftar perniagaan??

  12. berdaftar?
    daftar yang macam mana tu?
    berapa RM?

  13. Kalau macam ni sagak susah la.. kalau ada yuran bulanan lagi susah, sebab bukan semua peniaga online tu mempunyai pendapatan tetap.
    Entri terbaru Steward John – DoFollow and NoFollowMy Profile

  14. Dengar kata semu ayang berniaga secara online kena berdaftar.. ada terbaca dekat blog orang lain tadi.
    Entri terbaru Steward John – Sweet child o’ mine piano versionMy Profile

Artikel pilihan...close