Buat Duit dengan blog secara Affiliate

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, ada banyak cara buat duit dengan blog salah satu caranya adalah dengan cara affiliate. Ramai yang tanya apa itu affiliate. Affiliate itu maksudnya kita menjadi wakil memasarkan produk yang dihasilkan oleh orang lain. Sebagai wakil kita akan dibayar komisen mengikut peratusan yang telah ditetapkan oleh pengeluar tersebut.

“Jutawan blogger, Pete Cashmore memperolehi pendapatan melebihi Euro 60 juta melalui blognya, Mashable.com. Trafik blog beliau melebihi 20 juta unique visitor dalam sebulan. Beliau memperolehi pendapatan ini melalui pengiklanan di blog, dan juga melalui affiliate program yang disertainya – Sumber

Cara paling baik memasarkan affiliate yang kita sertai adalah mengunakan blog dengan menulis sekurang-kurangnya lima entri untuk sesuatu produk yang dijual. Jika anda belum ada blog dan ingin belajar buat blog bolehlah join Kelas Buat Blog anjuran Akademi Denaihati Network.

Ada berbagai cara untuk meningkatkan kemahiran menjual program affiliate yang kita sertai. Kamahiran mempromosi dengan teknik yang betul di dalam blog boleh menghasilkan pendapatan yang hebat. Salah cara untuk belajar teknik pemasaran affiliate adalah dengan membeli Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang menerangkan dengan jelas cara-caranya atau boleh juga beli buku Kursus Affiliate yang telah membantu ramai yang berjaya.

Kejayaan En Titan buat duit daripada program-program affiliate yang beliau selalu kongsikan di blog Earncent.com menambah cemburu di kalangan Rakan Blogger. Kini semua sudah terjawab, En Titan telah kongsikan rahsia buat duit dengan blog dalam ebook terbaru beliau bertajuk @ Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Selain menggunakan blog anda juga boleh promosi program affiliate yang kita sertai di Facebook. Untuk mendapat belian yang bagus FB kita perlu follower yang ramai. Untuk menambah follower anda boleh mengikut cara yang telah terbukti berjaya iaitu Kuasa Viral Aplikasi FB.

Kuasa Viral Aplikasi FB untuk tambah LIKE


Setelah mempunyai asas cara memasarkan produk affiliate rakan bolehlah menyertai program affiliate antara yang sangat bagus adalah :

1. Jadi ahli Ashadee di SINI percuma sahaja untuk layak memasarkan berbagai produk affiliate. Hasilnya boleh tahan sentiasa sahaja ada duit masuk.

Buat duit dengan affiliate

2. Jadi ahli Klikjer di SINI percuma sahaja untuk layak memasarkan berbagai produk affiliate. Hasilnya boleh tahan sentiasa sahaja ada duit masuk.

2. Program Rakan Niaga eQurban.com di SINI dimana setiap bahagian lembu yang mampu kita pasarkan akan mendapay komisen RM15 dan setiap ekor kambing yang terjual akan dibayar komisen RM50.

3. Kepada yang ada akaun Twitter boleh join program Sponsored Tweets dimana kita akan dibayar dengan kadar yang berbeza mengikut iklan yang di tetapkan. Detail boleh di perolehi di SINI.

ANDA juga boleh jadi seperti mereka yang penting bermula dari SEKARANG.

Top Affiliates Malaysia 2013

Fadhilat Amal : Sabda Nabi saw : “Kebaikan di dunia dan akhirat beserta ilmu dan kemuliaan di dunia dan akhirat juga beserta ilmu. Seseorang yang alim (berilmu) lebih besar keutamaannya di sisi Allah swt dari pada seribu pejuang yang mati sahid.”

37 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!