Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Jadual Persekolahan dan Cuti Sekolah Malaysia 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, berikut adalah jadual persekolahan dan cuti sekolah Malaysia bagi tahun 2012. Ibu bapa yang ingin merancang percutian keluarga membawa anak-anak berlibur bolehlah rujuk pada jadual cuti persekolahan di bawah ni, atau boleh juga lihat jadual cuti umum Malaysia tahun 2012. Untuk keluarga yang nak berlibur di Kuala Lumpur boleh menginap di antara top 10 hotel di Kuala Lumpur.

Jadual persekolahan dan cuti sekolah Malaysia dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu:

Jadual Persekolahan Malaysia 2012 – KUMPULAN A

Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Kelantan dan Terengganu

Jadual Persekolahan Malaysia 2012 – KUMPULAN B

Sekolah-sekolah di Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya

Cuti Peristiwa Dan Cuti Berganti Tahun 2012

Perayaan Tahun Baru Cina (23 & 24 Januari 2012 / Isnin & Selasa)

Kumpulan A – Negeri-negeri yang hari hujung minggunya hari Jumaat dan Sabtu.

Kumpulan B – Negeri-negeri yang hari hujung minggunya hari Sabtu dan Ahad.

Perayaan Hari Raya Haji ( 26 Oktober 2012 / Jumaat)

(Perlis, Kedah, Kelantan, Terengganu – Cuti Hari Raya Haji 2 hari)

Kumpulan A – Negeri-negeri yang hari hujung minggunya hari Jumaat dan Sabtu.

Kumpulan B – Negeri-negeri yang hari hujung minggunya hari Sabtu dan Ahad.

---

  1. semasa peperiksaan PMR pada 9/10,10/10,11/10, murid tingkatan 1 perlu hadir ke sekolah atau tak? Terima kasih. SMK SS14 SJ

  2. cuti sekolah tahun 2012 panjang. ramadhan sampai dengan idul fitri
    Entri terbaru blog pendidikan – Download Skripsi Penelitian Tindakan Kelas PTK Untuk TK SD dan SMPMy Profile

  3. wahhh memang berguna la thread nih… bleh sy wat panduan utuk rancang pergi bercuti hehehe
    Entri terbaru Amir – Kitab Injil 1,500 Tahun DitemuiMy Profile

  4. rasa macam nak masuk sekolah balik.. rindu zaman kanak-kanak
    Entri terbaru incik – (Gambar) Kisah Love dan CintaMy Profile

  5. kepada yang bujang, boleh setting tarikh kahwin dah ni.. hehe
    Entri terbaru incik – [Study] – Anger Management (Pengurusan Marah)My Profile

  6. pepaham jela ape reaksi budak2 skola bila tengok jadual ni XD

  7. Jangan biarkan anak2 kita cuti sakn sampai buku pelajaran entah ke mana?
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  8. Banyaknya cuti utk budak2, mesti mereka suka sakan.
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  9. Bila cuti penggal dapatlah berkira melawat di temapt2 menarik di negara kita.
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  10. Bolehlah rujuk di sini bagai kegunaan anak-anak kita.
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  11. silahkan yang punya niatan untuk liburan, ini ada jadualnya, tinggal dipersiapkan saja segala keperluannya…
    Entri terbaru Dadan – Menyusul Waspada Galunggung, Posko Pengungsi DisiapkanMy Profile

  12. bila dah keje ni tak merasa la cuti panjang cam budak skolah.waaaaaa
    Entri terbaru arelan – CONTEST KAROK With Zarul Umbrella Featuring Madammondoq, Abangensem & EyriqazzMy Profile

  13. sekarang saya praktikal dengan company cina, cuti umum pun sangkut dengan cuti biasa. so terima je la :(
    Entri terbaru syahrilhafiz – Tutorial Penggunaan Sygic GPS Navigator Di Android ANDA (Peta Malaysia)My Profile

  14. best dpt lama sket cuti raya haji ek…
    Entri terbaru noriz – My new Samsung smartphone :)My Profile

  15. Terus kasih info info menarik lainnya,..

Trackbacks

  1. […] umumnya, jumlah persekolahan pada tahun 2013 (205 hari) lebih banyak dua hari berbanding pada sesi tahun 2012 (203 hari) dan sebaliknya untuk jumlah hari cuti […]

Artikel pilihan...close