Jadual EURO 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, EURO 2012 akan memulakan sepak mula pada 8/6/2012, 11.55 pm waktu Malaysia. Bermula saat itu maka bermulalah demam Euro 2012 di seluruh dunia dimana hampir 70% pemain terbaik dunia akan beradu aksi menentukan siapa yang terbaik. Poland dan Ukraine akan menjadi tuan rumah bersama Euro 2012. Perlawana pertama adalah antara Poland menentang Greece.

Anda boleh menyaksikan live streaming Euro 2012 @ EuroTV atau live Euro 2012 @ uefaTV.

(Kalau ada channel lain live streaming Euro 2012 sila tinggalkan link di ruang komen). Live Euro 2012 untuk subsriber Astro boleh saksikan dengan kualiti HD di iPhone melalui Astro On the GO. Live Euro 2012 juga boleh disaksikan di Astro 845 HD dan Astro 825 serta perlawanan terpilih di TV3.

Anda boleh juga dapat keputusan Euro 2012 @ Twitter dengan hashtag #Euro2012.

JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 PERINGKAT KUMPULAN (Waktu Malaysia) :

Jadual Kumpulan A – EURO 2012

9 Jun – 11:55 pm : POLAND vs GREECE (1 – 1)
9 Jun – 02:45 am : RUSSIA vs REP CZECH (4 – 1)
13 Jun – 02:45 pm : POLAND vs RUSSIA (1 – 1)
13 Jun – 11:55 pm : GREECE vs REP CZECH (1 – 2)
17 Jun – 02:45 am : GREECE vs RUSSIA (1 – 0)
17 Jun – 02:45 am : REP CZECH vs POLAND (1 – 0)

Jadual Kumpulan B – EURO 2012

10 Jun – 11:55 pm : BELANDA vs DENMARK (0 – 1)
10 Jun – 02:45 am : JERMAN vs PORTUGAL (1 – 0)
14 Jun – 11.55 pm : DENMARK VS PORTUGAL (2 – 3)
14 Jun – 02:45 am : BELANDA vs JERMAN (1 – 2)
17 Jun – 02.45 am : PORTUGAL VS BELANDA (2 – 1)
17 Jun – 02.45 am : DENMARK vs JERMAN (1 – 2)

Jadual Kumpulan C – EURO 2012

11 Jun – 11:55 pm : SEPANYOL vs ITALI (1 – 1)
11 Jun – 02:45 am : IRELAND vs CROATIA (1 – 3)
15 Jun – 02:45 am : SEPANYOL vs IRELAND (4 – 0)
15 Jun – 11:55 pm : ITALI vs CROATIA (1 – 1)
18 Jun – 02:45 am : CROATIA vs SEPANYOL (0 – 1$
18 Jun – 02:45 am : ITALI vs IRELAND (2 – 0)

Jadual Kumpulan D – EURO 2012

12 Jun – 11:55 pm : PERANCIS vs ENGLAND (1 – 1)
12 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs SWEDEN (2 – 1)
16 Jun – 11:55 pm : SWEDEN vs ENGLAND (2 – 3)
16 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs PERANCIS (0 – 2)
20 Jun – 02:45 am : ENGLAND vs UKRAINE (1 – 0)
20 Jun – 02:45 am : SWEDEN vs PERANCIS (2 – 0)

Euro 2012 Poland – Ukraine

Jadual Perlawanan dan Keputusan Suku Akhir Euro 2012.

22 Jun – 2.45 am : Rep Czech vs Portugal (0 – 1)

23 Jun – 2.45 am : Germany vs Greece (4 – 2)

24 Jun – 2.45 am : Sepanyol vs Prancis (2 – 0)

25 Jun – 2.45 am : England vs Italy (Penalti : 2 – 4)

Jadual Separuh Akhir Euro 2012 dan keputusan

28 Jun – 2.45 am : Sepanyol vs Portugal (Penalti : 2 – 4)
29 Jun – 2.45 am : German vs Italy (1 – 2)

Euro 2012 Final dan Keputusan

2 Julai – 2.45 am : Spain vs Italy

---

  1. Tahun ni rasa nak sokong belanda laa…

  2. good luck buat Oranje!!
    Entri terbaru rozuan – JANA PENDAPATAN DAN PUBLISH IDEA ANDA DI SAYS.COMMy Profile

  3. Macam biasa, Germany for the Glory! Haha.
    Entri terbaru Fadzmie – Pemburu madu lebah NepalMy Profile

  4. belum kesempat buat cerita euro 2012 lagi, baru habis kembali dari percutian

    auc sepanyol :)

  5. Nampak gaya peminat bola akan bersekang mata untuk menonton jadual perlawanan kebanyakkan berlangsung di waktu pagi.

  6. aku sokong pasukan yang menang. haha..
    Entri terbaru titan – Last Call Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012My Profile

  7. Saya jagokan Belanda jadi juaranya, sama dengan bro DH
    Entri terbaru Dadan – Rekabentuk Logo Burung Twitter Yang BaruMy Profile

  8. contest ni nanti dikira pemenang ikut apa ya?
    Entri terbaru azriMy – Kebocoran Data Pada Laman LinkedInMy Profile

  9. Wah deman Piala Eropa 2012 telah dimulai nih…
    Entri terbaru Dadan – Rekabentuk Logo Burung Twitter Yang BaruMy Profile

  10. Assalam, saya pilih france untuk juara tahun ini … sebabnya tak tau kenapa…

  11. esok dah pun bermula! yeay!!

  12. sarraazzam says:

    this is what we waiting for!!

  13. hurmm ramai yg ternanti2 euro ni..

  14. Wah iya Bro ini yang sudah ditunggu2 kira2 siapa ya Juara Piala Eropa 2012 tahun ini ?

  15. Macam mana nak redeem hadiah dari DENAIHATI? Saya dah hantar pengesahan dan maklumat pembayaran melalui email tetapi masih tiada pembayaran dibuat..ataupun saya yang hantar maklumat salah?
    Entri terbaru Kaki Wayang – Edisi Hangat! Lagi Gambar Perkahwinan Nurul dan Eric Depp!My Profile

Trackbacks

  1. […] kacak? Agaknya ramai yang berkampung depan tv masing-masing. Maklumlah hari-hari tengok EURO 2012. Saya rasa ramai peminat dan pemerhati sukan paling berpengaruh ni terkejut dengan kekalahan 0-1 […]

  2. […] Tonight! Catch The Matches On TV3 & ntv7!, so nampaknya ramailah yang tak sabar menanti EURO 2012 bermula, apa lagi demam bola kini kembali, jadual perlawanan boleh tengok kat bawah ni, Tuan rumah bersama […]

  3. […] Jadual di ambil dari blog Denaihati: […]

Artikel pilihan...close