Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

iPhone 3GS bertambah canggih dengan iOS4

Assalamualaikum 1Malaysia, hari ini nak kongsi cerita tentang iPhone 3GS gadget terbaru yang sedang aku gelek setiap hari. Setakat hari ini aku memang puas hati guna iPhone 3GS ini terutama ketika bergerak mengembara dari satu destinasi ke destinasi yang lain. Baru-baru ini aku terbaca yang sistem operasi iPhone telah dinaik-taraf ke iOS4. Mulanya aku pun tak ambil kisah tetapi bila Sifu iPhone aku Ustaz Rahim dah update iPhonenya ke iOS4, itu yang membuatkan tak sabar.

Antara persediaan yang perlu dibuat sebelum update ke iOS4 pastikan anda telah kemas kini iTunes yang terkini iaitu iTunes 9.2. Setelah update iTunes 9.2 pastikan iPhone anda berdaftar dengan akaun iTunes. Setelah itu download iOS4 ke iTunes 9.2 dan pastikan iPhone bersambung dengan iTunes seterusnya secara automatik akan kemaskini sistem operasi iPhone. Sekiranya anda menggunakan Mac, anda boleh mengemaskini iTunes anda melalui Software Update.

Cara install iOS4

Sebelum memulakan mengemaskini iOS4 persediaan yang paling penting adalah line internet yang baik. Adalah dicadangkan menggunakan line Streamyx atau mobile 3G dengan 5 bar(maksimum line) kalau tidak memanglah slow habis macam apa yang aku lalui lebih 10 jam. Setelah bertungkus lumus lebih 10 jam akhirnya berjaya juga aku mengemaskini iPhone 3GS ke sistem operasi baru iSO4. Penantian aku selama 10 jam memang tidak sia-sia kerana hasilnya sangat memuaskan.

Berikut antara nasihat teman-teman twitter kepada kepada mereka yang nak update iOS4 :

@Azmanishak Pakai torrentflux sure xkecewa kan @mx510 – RT @denaihati: download iOS4 memang slow bila line pun tak bagus…sabar je lah

@mx510 @denaihati @xhackerz @azmanishak Celcom monthly quota 5GB mana leh guna utk download. Speed jadi 128kbps lepas exceed 5GB sila baca T.O.S.

Nak tahu kelebihan sistem operasi iOS4 terus je meluncur ke iOS4 update. Untuk maklumat sistem operasi iOS4 lebih sesuai untuk iPhone 4 dan iPhone 3GS dan kurang sesuai untuk iPhone 3G. Pengalaman adalah guru terbaik jadi selamat mencuba.
[ad#advertlets336]

---

  1. mau beli x budget..tunggu sikit hari..lagipun hp skrg boleh guna wifi

  2. bile la nak dpt pakai gadget ini
    Entri terbaru razis – Apa Kata Anda- Upin dan Ipin pun kena boikot di IndonesiaMy Profile

  3. cantik dan canggih nian semua gadget itu

  4. Abang Chik says:

    teringin untuk dapatkan satu

  5. tapi iPhone nya canggih bener tu…
    Entri terbaru fais – Fitur Baru dari Blogger DraftMy Profile

  6. salam, lepas upgrade iOS4 dkt iPhone 3GS memang power giler lah… puas ati pakai iPhone, tp iPhone 4 mcm hampeh.. hehe…
    Entri terbaru Paksu-IT – Cara Melajukan Boot Komputer Anda Dengan MudahMy Profile

  7. fuh nampak cam best je..
    hehe
    Entri terbaru syahrilhafiz – Blog aku dah OK-My Profile

Trackbacks

  1. […] 3GS boleh trade in. Ha ha ha kau orang nak tau apa jadi setelah satu 1 jam aku dah bawa balik iPhone 4 16 GB dengan iOS 4.1.Kepada pencinta iPhone tunggukan iPhone 4 Malaysia Jumaat ni maaf aku dulu.If you enjoyed this […]

  2. […] yang telah dirancang lebih awal. Harap-harap bolehlah aku menonton dengan menggunakan iPhone 3GS melalui kemudahan Astro […]

  3. iPhone 3GS bertambah canggih dengan iOS4 | Denaihati…

    Assalamualaikum 1Malaysia, hari ini nak kongsi cerita tentang iPhone 3GS gadget terbaru yang sedang aku gelek setiap hari. Setakat hari ini aku memang puas hati guna iPhone 3GS ini terutama ketika bergerak mengembara dari satu destinasi ke destinasi ya…

  4. […] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, Denaihati. Denaihati said: iPhone 3GS bertambah canggih dengan iOS4 @ http://bit.ly/bCsNYZ […]

  5. […] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, Denaihati, Denaihati, Denaihati, jonathanfun and others. jonathanfun said: Bertambah lambat jugak! RT @denaihati: iPhone 3GS bertambah canggih dengan iSO4 @ http://bit.ly/anLvZJ […]

Artikel pilihan...close