Google Plus Pages bersama Denaihati

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Denaihati melangkah selangkah lagi dengan memperkenalkan Google + Pages. Mungkin ramai Rakan Blogger sudah nampak widget terbaru Google + Pages yang dipasang di sidebar blog Denaihati. Terima kasih kepada lebih 50 Rakan Google + yang sudah follow Denaihati Google + Pages. Selain daripada Fanpage Facebook aku sangat galakkan semua blogger pasang Google + Pages dan buang Google Friends Connect yang akan dimatikan oleh Google tidak lama lagi.

Sebagai Blogger yang memerlukan bantuan Google, produk terbaru ini sangat membantu. Menurut Google, secara tidak langsung, melalui penggunaan Google + Pages, laman yang didaftar akan disertakan pada Google+ Direct Connect, yang mana membolehkan para pengguna melakukan carian terus untuk nama laman anda pada carian Google dan mempunyai nilai SEO yang tinggi. Melalui widget yang disediakan juga, ia membolehkan para pengguna untuk +1 akan laman anda, selain pada masa yang sama menambah halaman Google+ Pages anda kedalam Circles mereka.

Kepada Rakan Blogger yang sudah join Denaihati Google + joom join Denaihati Network Google + Pages. Aku bercadang nak kongsikan banyak gambar-gambar sepanjang perjalanan aku kembara di dalam dan luar negara.

Kepada yang berminat nak pasang Google + Pages di blog masing-masing joom layan video cara memasang Google + Pages.

Macam faham ke? Apa lagi bertindak sekarang buat akaun Google Plus

---

  1. Saya memasang button G+ setelah membaca entri ini.
    Entri terbaru Bang Iwan – iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  2. Google semakin mengembangkan segala produknya termasuk pages google+ ini
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Tanda Jantung Tidak SehatMy Profile

  3. Profil G+ ternyata bisa dijadikan cara untuk membuat Snipet Poto Profil yang akan muncul pada hasil pencarian google.
    Entri terbaru Mas Gie – Agenliga Sebagai Agen Bola Online Untuk Euro 2012My Profile

  4. Saat ini G+ sudah semakin familiar bagi pengguna internet, para membernya pun kian hari kian meningkat pesat.
    Entri terbaru Mas Gie – Agenliga Sebagai Agen Bola Online Untuk Euro 2012My Profile

  5. Kat mana google plus page ni. Nak gok jagi peminat.
    Entri terbaru RIS-FAMILI – DART CORNER – Part 1My Profile

  6. Konon dengan keluarnya Google+ pages ini friend connect diisukan akan ditutup oleh google.
    Entri terbaru Bang Iwan – Cinta di Saku CelanaMy Profile

  7. alhamdulillah saya dah mulai memasangnya
    Entri terbaru Dadan – [dot] Lol Domain Lucu dari GoogleMy Profile

  8. kenapa punya saya selalu berkurang nominalnya yah?

  9. dah perasan lama widget tu kat sidebar..hehe..dah masukkan page denaihati network dalam circle dan klik +1 tu..
    Entri terbaru Pamie – All England 2012 : Datuk Lee Chong Wei TewasMy Profile

  10. Oke makasih atas infonya. ini sangat bermanfaat sekali bagi saya.
    Entri terbaru salsabila – Lancome PerfumeMy Profile

  11. to all peminat menarik follower…buat sebelum terlambat…hehehe…
    Entri terbaru faizfakhirin – Valentines : Janganlah jadi BodohMy Profile

  12. Luarr bisa infonya. indah nya berbagi melalu tulisan ini.
    Entri terbaru Kartika Online – Beauty Silk Whitening Body SeriesMy Profile

  13. info yg hebat. salam singgah
    Entri terbaru Menggapai Impian – Penjara PikiranMy Profile

  14. google emang masih sebagai search engine terbaik
    Entri terbaru Goresan Online – Perintah dan Fungsi Tag pada HTMLMy Profile

Trackbacks

  1. [...] Diary software free download 2012 has a very good function like that included in Microsoft Word. You can insert many items such as tables, emoticons, pictures URLs or even attachments. [...]

  2. [...] yang berminat nak tengok tutorial ataupun perihal mengenai google+ ni boleh ke Denaihati.com, Puanbee.com, Kakyong.com. Kat sini semua ada tutorial dari mula-mula nak buat google+ sampailah [...]

  3. [...] Diary software free download 2011  has a strong edit function similar to that of Microsoft Word. You can insert various items such as tables, pictures, emotions, URLs or even attachments. You can set the background color, background picture of each diary entry separately so your diary can be rich and colorful. The login password is encrypted by the irreversible algorithm of SHA; besides, the content of the file itself is encrypted so that your private information is fully protected. Except for managing journal entries by date, you can also manage it by hierarchical grouping. There is a Recycle Bin in this journal software so you do not need to worry that you may delete a journal entry by mistake. It also provides various unique features such as you can specify a weather icon and an emotion icon for each journal entry, can specify importance for journal entries, and can copy and paste journal entries, etc. Time marches on, while with Efficient Diary, we can record our perceptions and experiences along the way. Spend some time with Efficient Diary each day – looking into today’s feelings, recalling the memories of the past, and expecting the happiness in the future. A happy life can’t be without Efficient Diary! [...]

  4. Google Friend Connect a.k.a Follower Widget akan dimansuhkan?? | Ziefauzi [dot] com says:

    [...] ni pulak blog Denaihati dan PuanBee turut menceritakan hal yang sama. So,den rasa benda ni akan jadi satu kerugian untuk [...]

  5. [...] lebih senang untuk menaikkan ranking blog di kemudian hari.Ini adalah apa yang saya petik dari blog Denaihati.com :Sebagai Blogger yang memerlukan bantuan Google, produk terbaru ini sangat membantu. Menurut [...]